Verlies voor S.V. Nieuwleusen in Zwartsluis

NIEUWLEUSEN – S.V. Nieuwleusen 1 speelde tegen DESZ in Zwartsluis en verloor met 3-1. Beide elftallen voetbalden vorig seizoen nog in de 3e klasse. Toen was DESZ op eigen veld de meerdere van S.V. Nieuwleusen, net als op deze druilerige zaterdagmiddag.

S.V. Nieuwleusen begon na de winst op NEC met dezelfde 11 spelers aan de wedstrijd in Zwartsluis. In een rommelige beginfase van beide kanten nam DESZ in de 18e minuut de leiding. Etiënne Moormans schot vanaf het 16 meter gebied kon Timo Muller niet keren. Na de 1-0 voetbalde DESZ zeer compact en met de nodige fysieke kracht gaven ze weinig tot niets weg. In de 32e minuut kwam DESZ verdiend op de 2-0 voorsprong. Na een handsbal van Timo Muller buiten de 16 werd de gegeven vrije trap prachtig binnen geschoten door Tom Kisjes.Op slag van rust pareerde Timo Muller nog de slecht in geschoten strafschop van Naberman waardoor S.V. Nieuwleusen nog moed bleef houden op een betere tweede helft.

Na de rust kwam Justin Beentjes er in voor Bas Evenboer. Het resulteerde in enkele kleine mogelijkheden en in de 59e minuut tikte Reinier Meijerink de aansluitingstreffer binnen, 1-2. S.V. Nieuwleusen ging nog nadrukkelijker op zoek naar de toen welverdiende gelijkmaker. Door een onnodige overtreding van Stan Scholten en de gegeven vrije trap, kopte Cor Koning de 3-1 binnen.  Doordat de spitsen van DESZ het vizier niet altijd even scherp hadden staan, kon een grotere uitslag worden voorkomen.

Opstelling S.V. Nieuwleusen: Timo Muller, Ruben Brinkman, Stan Scholten, Bas Evenboer (46e min Justin Beentjes) Hendrik Jan van den Berg (75e min Ruben Scholten), Joran Buursema, Mark de Weerd, Jurrian Schuurman (56e min. Anne Jan Broek) Saake Malestein, Tom Vasse, Reinier Meijerink.

18e minuut 1-0 Etiënne Moorman
32e minuut 2-0 Tom Kisjes
59e minuut 2-1 Reinier Meijerink
67e minuut 3-1 Cor Koning

Foto's bij dit bericht: