Van der Vegt in Oudleusen viert gouden jubileum

OUDLEUSEN – “Graag laten we belangstellenden ons gerenoveerde bedrijf zien, nu we vijftig jaar bestaan” zegt Gerco van der Vegt (50), eigenaar van Van der Vegt auto’s – motors – aanhangwagens in Oudleusen. “Mensen kennen ons vooral van de motoren, maar ook voor auto’s, aanhangwagens, caravans en campers kunnen ze hier terecht.”

Vader Jans van der Vegt startte in 1963 met de handel en reparatie van auto’s in een boerenschuur aan de Dommelerdijk in Oudleusen. In 1968 bouwde hij het huidige bedrijf op de hoek van de Schoolstraat/Dommelerdijk. Naast auto’s, deden ook crossmotoren en aanhangwagens hun intrede. Gerco was van jongs af aan – al in de box – in de garage te vinden en dat liep uit op een motorsport-carrière. Daarnaast werkte hij samen met zijn vader in het bedrijf en sinds 2014 is Gerco eigenaar. Het team bestaat nu uit zeven mensen – waaronder zoon Yannick en Danny, de vriend van dochter Eline.

Gerco’s passie ligt bij de verkoop en reparatie van motoren: “Omdat ik zelf altijd gereden heb, weet ik wat het is. Ik heb er heel veel plezier in om de jongens voort te helpen.” Maar het vinden van de juiste auto voor een klant geeft hem eveneens veel voldoening. Gerco kijkt naar de wensen en het budget van de klant en zoekt zo de meest geschikte wagen. “Het is heel mooi als iemand tevreden weggaat. Voor auto’s komen meestal de mensen uit de buurt langs, voor de motoren uit het hele land of uit het buitenland,” zegt Gerco. Voor de auto’s zijn ze onlangs Hella Servicepartner geworden, om meer toekomstgericht te zijn. Nu breekt de periode van de verhuur van bagagewagens weer aan voor de komende vakantieperiode.

Vier open dagen
Van der Vegt viert het jubileum met vier open dagen, van woensdag 20 t/m zaterdag 23 juni. “Het begint woensdagmiddag met een MX Kids opstapdag voor de crossjeugd (6-12 jaar),” zegt Henrike, de vrouw van Gerco, die ook volop meewerkt in het bedrijf. “Kinderen die het leuk vinden om eens op een echte crossmotor te rijden, zijn van harte welkom van 14.00 tot 16.30 uur. Deelname is gratis, maar toestemming van de ouders is wel verplicht!” Opgave via de website www.vdvegt.nl, daarop zijn bovendien de tijden van de open dagen te vinden.
Verder zijn er iedere dag acties tijdens de open dagen: op donderdag scherp geprijsde banden met gratis montage voor zowel auto’s, motors als aanhangwagens. Op vrijdag en zaterdag kan men met de auto langskomen voor een gratis zomercheck. Verder zijn er aanbiedingen tot maar liefst 70 procent korting en vele scherp geprijsde artikelen.
“Het is voor ons niet mogelijk om iedereen persoonlijk uit te nodigen, maar iedereen is van harte welkom op de open dagen,” besluit Henrike.
Van der Vegt auto’s – motoren – aanhangwagens, Schoolstraat 1 in Oudleusen.

Foto: Henrike en Gerco van der Vegt in de showroom van Van der Vegt auto’s – motors – aanhangwagens in Oudleusen.

 

 

 

Foto's bij dit bericht: