USV Nieuwleusen nog niet klaar na verlies tegen Gieten

NIEUWLEUSEN – Het is USV vandaag (zondag) niet gelukt om definitief afstand te nemen van de onderste plaatsen in 3C Noord. De nederlaag tegen Gieten (1-2) was verdiend en het is een groot raadsel waarom deze sterke ploeg er voor de winter helemaal niks van bakte.

Denny Feiken was veruit de beste man van het veld. De nummer 4 van Gieten stond met zijn fenomenale traptechniek aan de basis van vrijwel elke aanval. Daardoor was Gieten  voortdurend dreigend. Toch deed USV ook goed mee. Na een snelle aanval leek Ron Meijerink de openingstreffer te scoren, maar zijn inzet ging net naast. Even later kopte Dennis van der Veen rakelings over. En toen was daar in  de 26e minuut een prachtige actie van Ron Meijerink. Doelman Youri Vendrig had geen antwoord op de dalende wreeftrap vlak onder de lat (1-0). Gieten bleef aandringen en al na 2 minuten was de stand gladgestreken. Doelman  Martijn Scheper had na een strakke corner een geweldige redding in huis, maar was alsnog kansloos toen de bal werd ingeschoten, door wie anders dan Denny Feiken (1-1).

Direct na rust ging het achterin mis bij USV. Florian van der Heyde kreeg aan de rechterkant alle ruimte en verraste Scheper in de korte hoek (1-2). Daarna bleef het fysiek sterke Gieten de bovenliggende partij. USV probeerde het wel, maar stuitte steeds op een muur van Drentse degelijkheid. Ook toen routinier en sterkhouder Feiken met een blessure het veld moest verlaten kreeg USV nauwelijks vat op de gasten. Gieten kreeg kansen op meer, maar wist niet te scoren. Daardoor werd het in blessuretijd toch weer spannend. De ingevallen Bas Chierandjoe had tot twee keer toe de gelijkmaker op zijn schoen. De eerste keer had keeper Youri Vendrig een goede redding in huis. In de absolute slotseconde vloog de inzet net over de kruising. Zondag gaat USV in Groningen op bezoek bij Musselkanaal. Op deze voorlaatste speeldag van het seizoen wordt het een rechtstreeks duel om plaats 12 op de ranglijst. Wie aan het eind van de rit op die plaats staat, moet de nacompetitie in. Aanvang 14.00 uur. De bus vertrekt om 12.00 uur.

Tekst: Ben Schuurman.
Het sterke Gieten is op weg naar de nacompetitie om promotie. Dit tot grote vreugde van de meegereisde aanhang op het balkon. Foto: Peter Meijerink.

Gelijkspel USV tegen Weerdinge
NIEUWLEUSEN – Hoewel de thuisclub in de eerste helft USV alle hoeken van het veld liet zien, sleepten de Nieuwleusenaren woensdag toch een punt uit de uitwedstrijd tegen Weerdinge: 2-2. 

USV had in de eerste helft helemaal niks te vertellen. De thuisclub was veel feller en overal op het veld de baas. Nadat USV al een paar keer was ontsnapt, wist Aaron Brinks in de 24e minuut wel raad met het zoveelste knullige balverlies van USV (1-0). Dat was ook de ruststand en hiermee mocht USV de handen stevig dichtknijpen.

Trainer Theo van ’t Zand moest wel ingrijpen in de rust. Door de omzettingen kreeg USV zowaar weer wat kleur op de wangen. Maar na een uur kreeg Radovan Zivcic op randje buitenspel groen licht. Hij zorgde met een schitterende lob voor 2-0, waarna niemand meer een cent gaf voor de kansen van USV.

En toen was daar ineens de al voor rust ingevallen Niek Ekkelenkamp. Hij pikte in de 63e minuut een afgeslagen bal op en schoot knap raak vanaf rand zestien (2-1). Meteen waren de rollen omgedraaid. Op rechts kreeg Leon Kooiker de motor aan het draaien. Op het middenveld kwam Sander Schaeffer steeds vaker in balbezit. Hij stond in de 71e minuut op de goede plek na goed voorbereidend werk van Rick Timmerman (2-2). Even later zette dezelfde Sander Schaeffer de wedstrijd bijna helemaal op zijn kop, maar de gemaskerde doelman Jari Lubbers voorkwam erger voor de thuisclub. In de slotfase wist geen van beide ploegen het verschil te maken. Weerdinge had de tank leeg terwijl USV het belangrijke puntje niet meer weg wilde geven.

 

 

 

 

Foto's bij dit bericht: