Tweede editie Titom Muziekfeest in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – “We steken opnieuw onze nek uit,” zegt Herman Pot, een van de organisatoren van het Titom Muziekfeest, “we zijn vernieuwend bezig: op vrijdagavond hebben we nu Qmusic geboekt.”

Vorig jaar was de eerste editie van het Titom Muziekfeest een succes: zo’n 1.400 mensen kwamen in twee dagen naar de tent om een muzikaal feestje te vieren. Een groep van twaalf man – van twintigers tot vijftigers – had de handen in elkaar geslagen om weer eens een leuk feest te organiseren, midden in de bouwvakvakantie. De heren zijn dit jaar wat eerder begonnen met de organisatie en kunnen zo wat meer doen. Het feest wordt zelfs uitgebreid naar drie dagen: op zondag staat er nu ook een klootschiettoernooi op het programma. Vorig jaar hebben de mannen alles zelf opgebouwd, maar nu schakelen ze toch maar wat meer vrijwilligers in.

“Je weet nooit hoe het gaat lopen,” zegt Pot, rietdekker en in zijn vrije tijd dj bij Vechtdal.nl,  “vorig jaar hebben we niks gewonnen, maar ook niks verloren. De vrijdagavond bleef wat achter qua bezoekers. Daarom steken we er als organisatie zelf wat extra geld in om Qmusic naar Nieuwleusen te halen. Dit jaar hebben we ook digitale voorverkoop en er zijn nu al flink wat kaarten verkocht.” Er zijn per avond 1.500 kaarten beschikbaar, want zoveel mensen kunnen er in de tent.

Het Titom Muziek Feest wordt gehouden op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus. De bekende dj’s van Qmusic oftewel  Qmusic De Foute Party doen de aftrap op vrijdagavond. Zaterdag staat overdag een buikschuiftoernooi met diverse prijzen op het programma, opgave vanaf 12.00 uur bij de tent. De zaterdagavond staat in het teken van het Nederlandstalige lied. Er zijn onder andere optredens van het bekende trio Ancora uit Volendam, Aukje Fijn uit Wezep, Harten 10 en Frank en Mirella. Op zondagmiddag dus het klootschiet-toernooi, opgave vanaf 10.30 uur aan de tent.

De muziekavonden duren van 21.00 tot 01.00 uur. Kaartjes voor het Titom Muziekfeest kosten voor de vrijdagavond 5 euro en voor de zaterdagavond 7,50 euro in de voorverkoop. Aan de tent 7,50 en 10 euro. Meer informatie: www.titomfeest.nl of Facebook. Een gezellig weekend met spelletjes en muziek voor jong en oud, in de feesttent aan de Paltheweg in Nieuwleusen.

Archieffoto: Marcel van Saltbommel.

 

Foto's bij dit bericht: