Toneel Vinkenbuurt viert jubileum

VINKENBUURT – De toneelvereniging in Vinkenbuurt viert dit jaar het 40-jarig jubileum. Tijdens de jaarlijkse vergadering van Plaatselijk Belang ontstond destijds het idee om zelf een toneelgroep te vormen in plaats van een vereniging uit een andere streek uit te nodigen.

Eerste spelers
Leerlingen van de school brachten briefjes rond om het animo te peilen. Dat was er: twee neven, Henk en Jan Bijker, zijn twee enthousiaste spelers die vanaf de eerste opvoering tot heden meespelen en geen rol is hun te gek. En vele andere dorpsgenoten speelden mee door de jaren heen.

Apart Volk
Dit jaar is gekozen voor een blijspel dat zich 40 jaar geleden afspeelt. De titel is Apart Volk en het stuk is geschreven door Herman van der A. De première vindt plaats op zaterdag 13 januari en daarna volgen nog negen uitvoeringen op dinsdag 16, vrijdag 19, zaterdag 20, vrijdag 26, zaterdag 27, dinsdag 30 januari en op  vrijdag 2, zaterdag 3 en vrijdag 9 februari in Buurthuis Vinkenbuurt. De kaartverkoop vindt plaats op vrijdag 5 januari vanaf 20.00 in het buurthuis, kaarten kosten vijf euro per stuk. Of bij Tinie Moes vanaf zaterdag 6 januari 10.00 uur op tel. 0523 658 240.

De toneelspelers. Eigen foto toneelvereniging Vinkenbuurt.

Foto's bij dit bericht: