SV Dalfsen pakt punt van FC Winterswijk in enerverend duel

DALFSEN - Terwijl de maartse buien bij tijd en wijle sportpark Gerner teisterden speelden SV Dalfsen en FC Winterswijk hun duel in de eerste klasse H op kunstgras.

Het uitduel leverde voor Dalfsen nog een klein pak slaag op. Dus waren de verwachtingen bij de thuisclub niet al te hoog gespannen. Daarnaast ontbraken bij Dalfsen nog een aantal vaste basiskrachten met als resultaat dat het elftal van trainer Marcel Smid voorzichtig aan de wedstrijd begon.

Lastig

De omstandigheden waren lastig en de vlagerige wind maakte goed voetbal bijna onmogelijk. Dalfsen probeerde het beste ervan te maken en combineerde er lustig op los. Daarnaast was Sam van den Anker in goeden doen. De verdediging van FC Winterwijk had moeite om hem in toom te houden. Zonder al teveel kansen werd de rust met een 0-0 tussenstand bereikt.

Na rust

Na rust speelde Dalfsen tegen de wind in en werd het meer in de verdediging gedrongen. Winterswijk wist dit echter niet in grote kansen om te zetten. De grootste kans was echter voor Dalfsen waarbij Ole Woltmeijer voor een leeg doel het zijnet trof. In de allerlaatste fase verkeek doelman Knol zich op een diepe bal. Hij moest zijn fout herstellen met een overtreding net buiten de zestien. Dit resulteerde in een rode kaart en een vrije tap voor Winterswijk op een gevaarlijke plek. Reserve doelman Tuinman wist het schot te keren en het punt voor Dalfsen veilig te stellen.