Stormloop voor aanmelding voor de Beurs 2018 van de OVN

NIEUWLEUSEN – Het loopt storm met de aanmeldingen voor de Beurs Nieuwleusen 2018, die de Ondernemersvereniging Nieuwleusen (OVN) van 28 februari tot en met 2 maart (in de voorjaarsvakantie) organiseert in sporthal De Schakel.

 

Dat plaatselijke ondernemers, bedrijven en verenigingen veel belangstelling hebben voor een plekje op deze beurs, werd woensdagavond nog eens onderstreept tijdens een informatieavond voor belangstellenden. Deze was georganiseerd door de werkgroep binnen de OVN die de beurs voorbereidt. Die is al enkele maanden druk bezig met de voorbereidingen voor de komende consumentenbeurs. “We hebben uit heel veel verschillende sectoren al aanmeldingen ontvangen”, aldus Carola Mulders, bestuurslid van de Ondernemersvereniging Nieuwleusen. “Alleen de winkeliers blijven een beetje achter met hun aanmeldingen. Met ruim vijftig standhouders is de beursvloer momenteel al voor ongeveer driekwart gevuld.” Die beursvloer, in beide hallen van De Schakel, meet zo’n 1250 vierkante meter. Het aantal beschikbare plekken is minder concreet aan te duiden, omdat dit mede afhankelijk is van de grootte van de stands.

Mulders noemt de opkomst bij de voorlichtingsavond ‘verrassend hoog’. “Maar nog leuker was het enthousiasme.” De massale belangstelling kan deels verklaard worden door het succes van de Beurs 2015. Die werd, zo bleek ook woensdagavond, door deelnemers en bezoekers als zeer geslaagd ervaren. Een introductiefilmpje bracht in beeld hoe gezellig deze beurs was verlopen en hoe druk deze was bezocht. Na de nodige uitleg over de opzet van de beurs, de horeca en de stands, kregen de aanwezigen de gelegenheid om een plattegrond van de beursvloer te bekijken en daar eventueel op in te tekenen. Er waren toen al behoorlijk wat plekken ingevuld, want de organisatie kreeg al kort na de vorige beurs enthousiaste reacties van ondernemers en verenigingen die opnieuw van de partij wilden zijn. Kort na de opening van de inschrijving was er al veel belangstelling en dat bleek woensdagavond opnieuw.

 

De beurs wordt, net als drie jaar geleden, gehouden in sporthal De Schakel. De samenwerking met de sporthal is de vorige keer – toen voor het eerst, nadat voorgaande beurzen in een grote tent waren georganiseerd –goed bevallen. De gehele hal (beide hallen) worden voorzien van vloerbedekking en er wordt een gezellige sfeer gecreëerd. “Dat is echt onze intentie: het moet een gezellige beurs worden”,. “Zowel bezoekers als standhouders blijven dan langer hangen, ze komen meer in gesprek met elkaar en dat draagt bij tot het welslagen van de beurs. De vorige keer is gebleken dat zulke contacten heel waardevol zijn voor een bedrijf of organisatie.”

De aanstaande sloop van de huidige Schakel, komend voorjaar, wordt kort na de beurs in gang gezet. Maar bij het organiseren van de beurs speelt dat nauwelijks een rol, zegt Carola Mulders. “Hooguit zullen de aanrijroutes voor de standhouders rondom de hal wat beperkter zijn als er dan nog bouwactiviteiten plaatsvinden voor de Spil.”

Wat wel anders is dan de vorige keer is dat het podium ontbreekt. Dat wordt bij de komende beurs ingeruild voor lopende activiteiten. “En daarnaast zijn er tal van acties en activiteiten, waarmee we er een nog mooiere beurs van proberen te maken dan de vorige keer.” Zolang er nog standruimte beschikbaar is, kunnen ondernemers en verenigingen zich nog aanmelden. Zij kunnen voor meer informatie en inschrijving terecht bij de OVN, via info@ovnieuwleusen.nl of tel. 0529-48 00 00.

 

 

(foto)

De belangstelling voor een plekje op de beursvloer was woensdagavond groot tijdens de informatieavond

Foto's bij dit bericht: