Station voor zwerfboeken op De Planthof Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Gereformeerde basisschool De Planthof in Nieuwleusen is sinds maandag een station voor ‘kinderzwerfboeken’ rijker. Directeur bestuurder dhr. G. Laarman van Florion knipte na een korte toespraak officieel het lint door van de boekenkast in de aula van de school aan de Koningin Julianalaan.

Kinderboekenmaand
De maand oktober staat in het teken van kinderboeken. Om het lezen te stimuleren, is De Planthof gestart met het initiatief KinderzwerfboekStation. Ouders, kinderen en leerkrachten verzamelen samen leuke en tijdloze kinderboeken die ze al uitgelezen hebben.
In de aula staat een boekenkast waar inmiddels een aantal zwerfboeken in staan. Kinderen kunnen ze aan de Koningin Julianalaan brengen en ook weer een ander boek uitzoeken om zelf te lezen. De Planthof is nu dus één van de ruim 1.500 KinderzwerfboekStations in Nederland.

Kinderzwerfboek
Kinderzwerfboeken zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderboekenzwerfStation óf… Je herkent ze aan de zwerfsticker op de kaft. Lezen is heel belangrijk. Nog steeds verlaat 15 procent van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand.

Foto: het KinderzwerfboekStation op De Planthof wordt officieel geopend.

Foto's bij dit bericht: