Sfeervolle, compacte kerstmarkt in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Het was waterkoud en een beetje nat. Niet het meest ideale weer voor een sfeervolle kerstmarkt. Toch overheerste zaterdagavond de tevredenheid over het verloop van de achtste editie van de Kerstmarkt in Nieuwleusen.

Extra gezellig
Want met alle ingrediënten die de gezamenlijke ondernemers hadden toegevoegd, werd ook deze editie en succes. De markt was wat compacter opgezet, maar was misschien juist daarom wel extra gezellig. Het aanbod in de kraampjes werd omlijst met een uitgebreid randprogramma. Zo was er een gezellig horecaplein, opgezet door diverse lokale ondernemers, een oud-Hollandse draaimolen die voor de kinderen veel vertier bood en een podium met veel afwisselende optredens. Onder meer van streektaalzanger Aalt Westerman en zijn dochter Anja, enkele koren met uiteenlopend repertoire en verschillende dansgroepen van Gymnastiekvereniging Nieuwleusen.

Kerstmannenloop
Loopgroep AG ’85 zorgde er weer voor dat de inmiddels traditionele Kerstmannenloop uitkwam bij de kerstmarkt, en die vormde tevens de finishplek van de tournee van de ‘Trucks by Night’ van chauffeursvereniging De Lichtmis. De feestelijk verlichte trucks hielden na een rondje door de regio een flinke tijd halt bij de Kerstmarkt, die aldus een extra sfeermaker kreeg. Ook in de Grote Kerk was gedurende de gehele kerstmarkt gezorgd voor een afwisselend programma, zoals een sing-in met kerstliederen en optredens van diverse koren en gezelschappen uit Nieuwleusen en directe omgeving.

De uitgebreide fotoreportage van Marcel van Saltbommel is bovenaan deze pagina te vinden onder ‘foto’s’.