Recordaantal deelnemers aan wandel3daagse Dalfsen

DALFSEN – “We zijn er heel blij mee: we hebben een nieuw record aan deelnemers aan de wandel3daagse,” zegt Marian Bekedam van de organisatie.  “Maar liefst 1.318 hebben er meegedaan en aan de kabouterroute 288 kinderen. Het aantal scootmobielers is met 37 ongeveer gelijk gebleven.”

Bekedam, die sinds 12 jaar deel uitmaakt van de organisatie van de wandel3daagse, zag het aantal van zo’n 800 deelnemers in 2007 groeien naar nu ruim 1.300. Dit jaar is haar laatste jaar. “Ik was een van de initiatiefnemers die toen de organisatie overgenomen heeft van Belcanto,” zegt ze. “De wandel3daagse is echt mijn ding. Ik zal het wel missen, maar ik heb een goede opvolger, Joyce van Oortmarssen. En misschien loop ik volgend jaar zelf wel mee!“

Lieke Meijer, voorzitter van het bestuur, is ook zeer tevreden over deze editie. “Dit jaar hebben we de Datrion (wandelen, fietsen en zwemmen, red.) gewijzigd en daaraan hebben nu ook 300 mensen meegedaan. Wel willen we nog graag uit de wereld hebben dat de wandel3daagse iets voor kinderen zou zijn. Graag zien we dat meer volwassenen en bedrijven mee gaan doen.”

De wandel3daagse kende woensdag en donderdag twee tropische wandeldagen en na een regenachtige vrijdag was het ’s avonds mooi wandelweer. Twee korpsen, Excelsior uit Dalfsen en Salland uit Lierderholthuis speelden voor de wandelaars op het Kerkplein en liepen met hen het defilé naar De Trefkoele+, waar de prijsuitreiking werd gedaan door wethouder Ruud van Leeuwen.

Foto’s van de Wandel3daagse in Dalfsen.

Foto's bij dit bericht: