Prima Thuis bouwt vier duurzame starterswoningen in Oudleusen

OUDLEUSEN – Na het succes van het bouwproject van tien duurzame starterswoningen in Lemelerveld, heeft Prima Thuis nu ook de intentieovereenkomst getekend met de gemeente Dalfsen voor een blok van vier duurzame starterswoningen in Oudleusen.

Duurzame ambitie
De gemeente Dalfsen heeft een grote ambitie op het gebied van duurzaamheid en zocht daarbij partners die kunnen meedenken en –doen. In 2017 vonden zij een eensgezinde partner in het bedrijf Prima Thuis uit Lemelerveld voor de realisatie van tien energiezuinige starterswoningen in Lemelerveld. Binnen no time waren alle tien de kavels verkocht. Nu is ook de intentieovereenkomst getekend voor vier duurzame starterswoningen in Oudleusen. Deze woningen worden gebouwd in het plan ´Muldersveld´ aan het Boekweitland.

Duurzaam wonen
Deze vier woningen zijn standaard voorzien van zonnepanelen op het dak. Er is bovendien in het ontwerp rekening gehouden dat er extra zonnepanelen op het dak geplaatst kunnen worden, zodat zelfs energieneutraal wonen mogelijk wordt. Een energiezuinige warmtepomp zorgt voor de verwarming van de leefruimtes en het douchewater en met een energiezuinig ventilatiesysteem is het leefklimaat optimaal. Vooruitlopend op de regelgeving om alle woningen gasloos te maken, zijn deze woningen daar al op ontworpen.

Starters woningmarkt
Deze vier woningen zijn specifiek bedoeld voor starters op de woningmarkt. Wanneer ziet de gemeente iemand als starter? Kijk op: https://www.dalfsen.nl/home/uitgiftesysteem_3622/. Extra interessant is het voor starters met een (gezamenlijk) bruto jaarinkomen van max. 40.000 euro. Zij krijgen namelijk voorrang bij de uitgifte. Deze eigentijdse woningen zijn goed betaalbaar voor deze categorie. De prijzen zijn vanaf 160.000 euro V.O.N. voor een tussenwoning en 165.000 V.O.N. voor een hoekwoning.

Meer informatie
Belangstellenden kunnen het informatiepakket aanvragen via info@prima-thuis.nl. Daarbij ontvangt men de benodigde informatie en formulieren om zich in te kunnen schrijven voor één van de vier starterswoningen.  De inschrijfperiode loopt van 16 juli tot en met 2 september 2018. Op deze inschrijving en de toewijzing van de woningen is het ‘Uitgiftesysteem bouwgrond gemeente Dalfsen’ van toepassing. Kijk op https://www.dalfsen.nl/home/uitgiftesysteem_3622/ voor meer informatie over de inschrijvings- en de toewijzingsprocedure. Tijdens de toewijzingsbijeenkomst (eind september 2018) wordt de  loting verricht door de notaris.
Wie zich inschrijft, ontvangt van Prima Thuis een uitnodiging voor de toewijzingsbijeenkomst.

Impressie vier woningen Boekweitland Oudleusen.

Foto's bij dit bericht: