Plaatselijk Belang Nieuwleusen zet enquête naar wensen uit

NIEUWLEUSEN – Plaatselijk Belang Nieuwleusen (PB) heeft zaterdag op de Koninginnemarkt de aftrap gegeven voor een enquête. Deze is opgezet om de wensen, behoeften en tekortkomingen te inventariseren van de inwoners van Nieuwleusen.

Hulp bij vragenlijst
Twee jonge, startende ondernemers, Tjerk Kooistra en Glenn van Zuidam uit Zwolle, hebben de vragenlijst opgesteld, in samenwerking met PB. Zij helpen met de uitvoering. “We hebben al een aantal vergaderingen bijgewoond van Plaatselijk Belang,” zegt Kooistra, “om zo te horen wat er zoal leeft in Nieuwleusen.” Om een valide onderzoek te doen, moeten zo’n 900 inwoners van de 9.000 de vragenlijst invullen. Dat kan zowel op papier – er wordt onder andere huis-aan-huis geënquêteerd, op avonden tussen 17.00 en 19.00 uur – als digitaal. Voor dat laatste kan de onderstaande link worden gebruikt:

https://saxion.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_cGbHsVX9yR0tIXz

Leefbaarheid borgen
“De uitvoeringsagenda van ons dorp bepaal je zelf,” zegt Arend Jan Schuurman, bestuurslid van Plaatselijk Belang. “We hopen natuurlijk dat veel mensen de enquête invullen. Samen met dit externe bureau gaan we invulling geven aan deze uitvoeringsagenda om de leefbaarheid en vitaliteit van ons dorp te borgen.” PB hoopt dat de vragenlijst de gegevens zal leveren om de koers voor het dorp Nieuwleusen uit te zetten voor de komende jaren (2025/2030). De bedoeling is dat het onderzoek in december wordt afgerond. PB gaat de uitkomsten van het onderzoek onder de aandacht brengen van de (maatschappelijke) organisaties en (overheid) instellingen die invulling kunnen geven aan de uitvoeringsagenda van Nieuwleusen.

Start gemaakt
Al 237 Op de startdag op de Koninginnemarkt hebben al 237 mensen de enquête ingevuld. De uitgeloofde prijs voor het meedoen aan de enquête zaterdag is gewonnen door mevrouw Kamerman uit de Burgemeester van Sandinckstraat. Zij heeft bestedingsbonnen bij de plaatselijke middenstand gewonnen ter waarde van vijftien euro.

Foto: enkele leden van Plaatselijk Belang Nieuwleusen met Tjerk Kooistra en Glenn van Zuidam bij de aftrap van de enquête.

Foto's bij dit bericht: