Plaatselijk Belang Nieuwleusen overhandigt onderzoek aan gemeente

NIEUWLEUSEN – Plaatselijk Belang Nieuwleusen heeft vorig najaar een leefbaarheidsonderzoek uit laten voeren om de belangen van Nieuwleusen goed te kunnen behartigen.

De resultaten waren al gedeeld met de leden op de jaarvergadering die werd onlangs werd gehouden. Vanmorgen (maandag) heeft Plaatselijk Belang Nieuwleusen de uitkomsten van het leefbaarheidsonderzoek overhandigd aan wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen.

Nieuwkomer op de onderzoeksmarkt, GT Salesplan, heeft het onderzoek uitgevoerd en ruim 1.000 inwoners van Nieuwleusen hebben input geleverd voor dit onderzoek. De Nieuwleusenaren geven hun dorp gemiddeld het waarderingscijfer 7,8. Uit het onderzoek zijn ook meerdere verbeterpunten naar voren gekomen, waar Plaatselijk Belang mee aan de slag moet.

De verkeersveiligheid is een van deze thema’s, net als het woningaanbod. Bovendien heeft de doorstroming een extra impuls nodig. Het – volgens velen -mooiste plekje van Nieuwleusen, het Palthebos is toe aan een opwaardering. Aan een aantal zaken kan Plaatselijk Belang niet geheel zelfstandig invulling geven. Daarom hebben de bestuursleden Gerrit Schoonhoven en Arend Jan Schuurman van Plaatselijk Belang de onderzoeksresultaten overhandigd aan de gemeente. De wethouder was er content mee: om te kunnen werken aan de doorontwikkeling van Nieuwleusen is het belangrijk om de behoeftes van de inwoners te kennen. Hij gaf aan graag in samenwerking met PB mee te willen werken aan de uitvoeringsagenda van Nieuwleusen.

Foto: voorzitter Arend Jan Schuurman van Plaatselijk Belang Nieuwleusen overhandigt het onderzoeksrapport aan wethouder Jan Uitslag (links).

Foto's bij dit bericht: