PB Oudleusen door Tweede Kansen Kamer teruggestuurd naar politiek

OUDLEUSEN – Plaatselijk Belang Oudleusen e.o. (PBO) heeft vrijdag een beroep gedaan op de Tweede Kansen Kamer van de provincie Overijssel. Deze kamer kijkt opnieuw naar eerder afgekeurde plannen.

Aanpassing N340
PBO maakt zich nog steeds druk om de plannen voor de aanpassing van de N340. Iedere dag fietsen grote groepen schooljeugd langs deze weg naar hun school in Ommen en Zwolle. Zij zijn aangewezen op de nu al te smalle parallelwegen. Door het afsluiten van een groot aantal oversteken op de Hessenweg na de geplande aanpassingen zal het (landbouw) verkeer alleen maar toenemen.

Filmpje parallelwegen
“Om de situatie aanschouwelijk te maken hebben we op een ochtend een filmpje laten maken van de strijd om ruimte op de parallelwegen,” zegt Thijs Hogenkamp, voorzitter van PBO. “Toen we het later bekeken, schrokken we enorm. Een bijna-ongeluk kon ternauwernood worden voorkomen door een snelle manoeuvre van de bestuurder van zo’n landbouwkolos.” (Zie ook de bijgevoegde links).

Veiligheid niet zeker
Er is, aldus Hogenkamp, op het hele budget voor de aanpak van de N340 onvoldoende ruimte ingeruimd om de veiligheid van de jeugdige fietsers te verzekeren. De kosten van zo’n 5 ton worden – ondanks dat de totale projectkosten zo’n 175 miljoen bedragen – hiervoor niet beschikbaar gesteld. “De kinderen zijn, letterlijk en figuurlijk, het kind van de rekening.”

Tweede Kansen Kamer
PBO werd gehoord door de Tweede Kansen Kamer. Maar eigenlijk was de boodschap dat het niet bij hen hoort, omdat het project nog niet klaar is en er nog een kans bestaat dat er wel geld overblijft voor de aanpak. Ze verwezen door naar de inspraakmomenten bij Provinciale Staten.

Foto: still uit een van de filmpjes van Plaatselijk Belang Oudleusen e.o.

Links naar filmpjes:

www.youtube.com/watch?v=VG85xRx4I7A

https://www.youtube.com/watch?v=RYNioOFHo5U

 

Foto's bij dit bericht: