Opnieuw winst voor S.V. Nieuwleusen tegen Dedemsvaart

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen won zaterdag ook de vierde wedstrijd van dit seizoen. SCD´83 kon met een 3-0 nederlaag weer terug naar Dedemsvaart gaan.

Een dik verdiende overwinning op het zonovergoten sportpark ’t Klaverblad, waar bij de zomerse temperaturen de eindscore ook wel verdubbeld had kunnen zijn. Met name in de eerste helft had Bas Evenboer zijn vizier niet scherp staan. In de derde minuut zette Tom Vasse Bas alleen voor doelman Jelmer Koes. Hij mikte de bal echter ver over het doel. En in de tiende minuut bracht Tom opnieuw Bas vrij voor het doel. Nu haalde een verdediger de bal van de lijn. Reinier Meijerink passeerde de goed keepende doelman Koes niet in twee één tegen één situaties. En een schitterend schot van Stefan van Veen vanaf 40 meter over de iets te ver voor zijn doel staande doelman Koes werd niet beloond. Zijn schot trof de paal. Het enige wat SCD’83 hier tegenover kon zetten waren enkele corners, waaruit toch iedere keer vrij kon werden ingekopt. De meeste ballen verdwenen of net naast of in de handen van Tim Hoogenkamp.

In de tweede helft was het wel raak. In de 52e minuut sneed Tom Vasse door de verdediging en verschalkte doelman Koes met een harde schuiver: 1-0. In de 65e minuut was het dan toch eindelijk raak voor de altijd hard werkende Bas Evenboer. Reinier Meijerink hield de bal voor de achterlijn nog net binnen. Zijn voorzet bereikte Bas en deze kon éénvoudig binnentikken: 2-0. Grensrechter Van de Belt meende echter dat de bal de achterlijn gepasseerd was, maar scheidsrechter Brokelman keurde het doelpunt toch goed. Hij had het goed gezien, want uit de videobeelden, gemaakt door een supporter achter het doel, bleek dat de bal nog vóór de achterlijn werd voorgezet. Het mooiste doelpunt werd bewaard voor de 87e minuut. Nick Holsappel zag zijn perfecte voorzet vanaf de rechterflank op een eveneens perfecte kopbal van Saake Malenstein in de kruising verdwijnen. SCD’83 kwam ook in de tweede helft niet veel verder dan een paar kleine kansen, die door Tim Hoogenkamp eenvoudig onschadelijk werden gemaakt.

Zaterdag 20 oktober om 14.30 staat de uitwedstrijd tegen Fit Boys in Beilen op het programma.