Niels Dijk zesde in eindstand ONK

BALKBRUG – De dertienjarige Niels Dijk uit Balkbrug is zesde geworden in de eindrangschikking van de Open Nederlandse Motorcross (ONK) 85cc kleine wielen van het KNMV.

Niels, die uitkomt voor het Hofstede MX Team uit Staphorst, reed afgelopen zaterdag zijn laatste wedstrijd van het ONK. Het kampioenschap begon 11 maart in Mill en eindigde vijftien wedstrijden later, afgelopen zaterdag in Boekel.

Ondanks blessures en motorische probleempje heeft Niels, met uitslagen veelal in de top-tien, uiteindelijk een zesde plaats behaald in de eindstand. Met deelnemers uit heel Nederland, België, Polen, Noorwegen, Denemarken en Engeland is dat een uitstekende prestatie. Door deze buitenlandse deelnames staat de Nederlandse competitie ook bekend als de zwaarste jeugdcrosskampioenschap ter wereld.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het seizoen 2018 gestart. Dan stapt Niels over naar de koningsklasse van de jeugd de 85cc grote wielen. Zijn doel is ook dan in de top tien te rijden en mee te strijden bij de Dutch Masters off Motocross. Meer informatie staat op www.hofstedemxteam.nl.

Niels Dijk. Foto: Hofstede MX Team.

Foto's bij dit bericht: