Muziektheater bij jubilerende Westermolen in Dalfsen

DALFSEN – Cultureel Café Dalfsen organiseert een eenmalige voorstelling rond het 200-jarig jubileum van De Westermolen op zaterdag 26 mei om 15.15 uur. Het Zwolse Muziektheater Firma Weijland speelt ‘De Molen Roept’, met medewerking van blaaskapel De Vechtboerties uit Dalfsen.

De Firma Weijland, die zijn naam dankt aan een samentrekking van de achternamen van de oprichters Jack Weijkamp en Lucy Legeland, treedt vaker op met plaatselijke muziekgezelschappen, koren en individuele muzikanten. Het landschap speelt altijd een belangrijke rol in hun uitvoeringen. Firma Weijland heeft verschillende bezoeken gebracht aan Dalfsen en gesprekken met Dalfsenaren hebben de firma voldoende geïnspireerd om de Vecht en de Westermolen een belangrijke rol te laten spelen in een sprookjesachtig verhaal. Dat gaat over het meisje van Dalfsen, dat altijd molenaar wilde worden.

De muzikanten van Firma Weijland spelen mee en meerdere Dalfsenaren van De Vechtboerties – onderdeel van chr. muziekvereniging Excelsior Dalfsen – spelen een verrassende gastrol. De laagdrempelige voorstelling De Molen Roept is geschikt voor jong en oud en vrij toegankelijk. De openluchtvoorstelling speelt zich af bij de molen en duurt ruim een uur.In de loop van de voorstelling moeten de bezoekers een stukje lopen en tenslotte ontvouwt het verhaal zich verder op het terrein achter de Westermolen, waar een podium is gebouwd en men droog kan zitten als het regent.
Meer informatie, zie www.cultureelcafedalfsen.nl of tel. 0529-432798.

Jack Weijkamp en Lucy Legeland van de Firma Weijland. Foto: Hans Keesmaat.

 

Foto's bij dit bericht: