Met brommers knooien in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – De buurjongens Rowen, Boris, Ian en Sem crossen graag op hun brommers. Drie van hen hebben een Puch en nummer vier heeft een Tomos. Ze mogen er niet mee op de weg, daarvoor zijn ze te jong. Maar met vaders erbij mag het wel, achter het huis en de boerderij.

Vaak gaat er iets stuk, en dan is het leuk om je brommer zelf te repareren. Maar soms frustreert het, als het niet lukt. Voor de club was dat een reden om Saam Welzijn te benaderen voor een beetje hulp in het vinden van een oplossing. Jongerenwerkers Peter en Hendrik-Jan zijn bij de jongens langs gekomen. Ze vertelden dat ze graag samen aan hun brommers werken, maar dat ze daarin ook wel wat technische kennis kunnen gebruiken. Saam Welzijn kwam met het idee om Bertjan Hoeve van Hoeve Motoren in Nieuwleusen te vragen om de jongens te ondersteunen. Sinds april komen de jongens om de week met hun brommers bij Hoeve langs en worden ze onderdeel van de werkplaats. Ze gaan hun eigen gang en als er aan de brommers niks meer te repareren valt, kijken ze graag mee met de monteurs van de motoren, het grotere werk.

“Leuk dat ze zelf sleutelen, daar wil ik ze best een beetje bij helpen,” zegt Bertjan Hoeve. “Als ik het een beetje voordoe is het mooi om te zien hoe ze het dan zelf gaan proberen. Als het dan niet lukt, moeten ze toch even doorzetten. Door het crossen staan we soms ook samen voor mooie probleempjes om op te lossen”.

Foto: de jongens van de ‘brommerclub’ bij de werkplaats.

Foto's bij dit bericht: