Meimarkt bij Molen Massier Nieuwleusen geslaagd dankzij mooi weer

NIEUWLEUSEN – Iedereen was het er zaterdag wel over eens; de jaarlijkse Meimarkt van Molen Massier trof het – opnieuw – met het weer. Dankzij een prachtige zonovergoten, maar niet té warme lentedag werd het evenement rond de molen in Nieuwleusen opnieuw een succes.

Al kwam dat ook doordat de vrijwilligers van de molen weer voor een gevarieerd aanbod hadden gezorgd. Zoals een grote variatie aan kramen en uitgestalde koopwaar, een terras met live-muziek van zangeres Wilma Fieten, de dierenhoek van de vogel- en de kleindiervereniging, waar de kinderen weer konden knuffelen met hamsters, cavia’s en dergelijk en niet in de laatste plaats een grote boekenmarkt, waar menigeen voor een klein prijsje zijn of haar tassen vulde.

Daarnaast hadden ondernemers André en Ivonne Massier vanwege het 125-jarig bestaan van Massier Diervoeders gezorgd voor een afzonderlijke markt op het achterplein, met onder meer stands van leveranciers en activiteiten als een rodeostier, schminken van de kinderen, ritjes met paard en wagen, een springkussen, allerlei lekkernijen en een speurtocht.

Uiteraard ontbraken ook de koffie en de oliebollen niet en werd het drukke verkeer rond de Meimarkt weer in goede banen geleid door vrijwilligers. Die hadden´s avonds hun eigen feestje in de molen, waarbij ze een toast uitbrachten op een weer geslaagd evenement.

Gratis winkelen
Familie Uilen één minuut gratis winkelen gewonnen tijdens de Meimarkt. De prijs kwam eerst in handen van Jan Massier, maar hij gaf de prijs weer terug. Het rad van avontuur besliste vervolgens dat de hoofdprijs naar de familie Uilen ging. De prijs werd aangeboden door Plus Bakker en de firma Massier. Op een later tijdstip kan familie Uilen één minuut gratis winkelen in de supermarkt van Plus Bakker.

Foto’s: Marcel van Saltbommel.

 

Foto's bij dit bericht: