Loes Adegeest uit Dalfsen en Hermen Velthuis uit Raalte winnaars Anna van der Breggen Challenge

DALFSEN –  Loes Adegeest en Hermen Velthuis hebben de Anna van der Breggen Challenge gewonnen. Toerclub Dalfsen (TCD) heeft maandagavond de shirts uitgereikt aan de winnaars van de challenge die was opgenomen in Erbens Vechtdal Toer op 26 mei.

Wielrenner Anna van der Breggen had in samenwerking met Theo de Rooij en Erben Wennemars een snelle tijd neergezet voor een klimtijdrit over de Lemelerberg. Speciaal voor Erbens Vechtdal Toer en haar 2.58 was de te kloppen tijd. Voor de sportieve deelnemers aan de Erbens Vechtdal Toer een mooi doel om zich mee te meten.

Meer dan 500 deelnemers hebben zich een tijd laten registreren over deze afstand, een geweldig aantal op het totaal van bijna 1000 deelnemers. De meting is verricht door middel van een Strava segmentmeting waarbij iedere deelnemer met Strava automatisch wordt geklokt op deze dag. Voor de snelste vrouw en de snelste man had Toerclub Dalfsen een origineel Anna van der Breggen wielershirt beschikbaar gesteld. Dit shirt was persoonlijk door Anna van der Breggen gesigneerd, dus een collectors item.

De snelste vrouw was de 22-jarige Loes Adegeest uit Dalfsen en de snelste man was de 19-jarige Hermen Velthuis uit Raalte. Beiden hebben ook nog eens de tijd van Anna van der Breggen verbeterd, wat echt een opmerkelijke prestatie is. Loes was maar liefst 13 seconden en Hermen 12 seconden sneller. Heel opmerkelijk is dat beide renners lid zijn van schaatsclub Stokvisdennen uit Dalfsen en ook mede getraind worden door Erben Wennemars. Dit belooft dus nog iets voor de toekomst van deze jonge renners.

Foto’s: De winnaars krijgen hun prijs uitgereikt en Anna van der Breggen tijdens de challenge.

Foto's bij dit bericht: