Leerlingen Wegwijzer Nieuwleusen in actie tegen zwerfvuil

NIEUWLEUSEN – Wethouder André Schuurman gaf vanmiddag (maandag) het startsein voor de week van Mooi Schoon op basisschool CBS De Wegwijzer in Nieuwleusen.

Schuurman vroeg de leerlingen hoe lang het duurt voor een bananenschil op straat verteert (een jaar) en hoe lang een blikje (50 jaar) en een plastic flesje (nooit) daarover doen.
Daarna overhandigde hij de leerlingen een cadeautje om thuis mee te spelen, van de gemeente Dalfsen en de ROVA – een kwartetspel – en wenste hen veel succes.

Daarna gingen de leerlingen – voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken – de buurt in om zwerfvuil op te ruimen. Maar liefst 36 leerlingen uit groep 6 – de grootste klas van de school – maakten Nieuwleusen schoner.

Dit jaar gaan 15.000 leerlingen uit zeventien ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil. Er doen 200 scholen mee aan de week van Mooi Schoon, een initiatief van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA.
De Mooi Schoon zwerfvuilopruimactie duurt tot en met vrijdag 20 april.

Foto: wethouder Schuurman geeft het startsein voor de zwerfvuilactie op De Wegwijzer.

Foto's bij dit bericht: