Leerlingen gaan weer roefelen in Dalfsen

DALFSEN – De Dalfser leerlingen van groep 7 en 8 kunnen weer roefelen op woensdagmiddag 3 oktober. Alle kinderen uit de kernen Dalfsen, Hoonhorst, Oudleusen en Ankum – uiteraard ook kinderen die niet het reguliere onderwijs in Dalfsen volgen – kunnen zich opgeven.

Roefelen betekent ‘snuffelen’ en ontdekken en ongeveer 60 bedrijven en instellingen zetten hun deuren weer open. Bijvoorbeeld de huisartsenpraktijk, meubelmaker, beautysalon, hoefsmid, camping, bouwmarkt, kinderdagverblijf, boswachter, diverse supermarkten en restaurants, fysiotherapie, gemeentehuis en kledingwinkel. Zo kunnen de kinderen een kijkje nemen achter de schermen en komen ze op plekken waar ze normaal gesproken niet zo snel komen.

Voorlichting
De Roefeldag-commissie geeft uitleg op de scholen met een PowerPointpresentatie op dinsdag 11 of donderdag 13 september. De organisatie van de Roefeldag is afhankelijk van voldoende begeleiders, zoals ouders, verzorgers, vrijwilligers die groepjes kinderen willen begeleiden tijdens deze middag.

Opgave Roefeldag
Leerlingen én begeleiders kunnen zich tot uiterlijk 19 september opgeven voor de leukste kijk- en doedag van het jaar via de website http://www.roefeldagdalfsen.nl Om een indruk te krijgen van de Roefeldag kan men alvast een kijkje nemen op de website of facebook: www.facebook.com/roefeldagdalfsen.nl voor info en foto’s.

Archieffoto: roefelen bij Drukkerij ’t Printhuus: zelf je T-shirt bedrukken.

 

Foto's bij dit bericht: