Landbouwminister Carola Schouten brengt kort bezoek aan Dalfsen

OUDLEUSEN – “Zo vaak gebeurt het niet dat er een vicepremier in ons midden is,” leidt lijsttrekker Luco Nijkamp van de ChristenUnie Carola Schouten in. De vicepremier en Minister van Landbouw bracht vanmiddag (zaterdag) een bliksembezoekje aan agrariërs en partijgenoten in De Wiekelaar in Oudleusen.

Op de vraag wie zich allemaal verbonden voelen met de agrarische wereld, gingen veel handen omhoog. En in de ‘collegetour-achtige’ vragenronde werden er kritische vragen gesteld aan de minister. Uiteraard over de kwestie van melkveebedrijven die op slot zitten omdat hun administratie niet klopt. ’s Ochtends had de minister in De Volkskrant al haar excuses aangeboden. Zij had niet voorzien dat het zo’n impact zou hebben dat sommige boeren als fraudeurs werden weggezet. Wel benadrukte ze dat de boeren er zelf verantwoordelijk voor zijn dat ze hun administratie op orde hebben.
De sector ligt onder een vergrootglas en de polarisatie is groot, landbouw en natuur staan soms lijnrecht tegenover elkaar. Schouten wil dat graag naar elkaar toe brengen.
Ze vroeg bij welke agrariërs ze op bezoek mag komen, omdat ze graag in gesprek wil blijven en graag een iets langer bezoek aan de regio wil brengen.

De afdelingen Ommen en Dalfsen van de ChristenUnie hadden de informele ontmoeting met de minister georganiseerd, een tussenstop op haar reis naar Hardenberg, waar ze voor de ChristenUnie de NoaberschapsAward uitreikte.

Foto: minister en vice-premier Carola Schouten werd buiten bij De Wiekelaar in Oudleusen al verwelkomd door haar grote fan Kars Westert.

Foto's bij dit bericht: