Laatste fase Waterfront gaat in april van start

DALFSEN – Nu de woningen van het voorlaatste deel zijn opgeleverd en worden ingericht, gaat in april de laatste fase van het Waterfront van start. Eerder is geen optie, omdat waterschap Drents-Overijsselse Delta geen toestemming geeft voor eerdere werkzaamheden in de buurt van de waterkering.

Vijfde en laatste deel
“Vanwege het risico van hoog water mogen we niet eerder dan in april gaan graven op deze plek, omdat deze te dicht bij de waterkering ligt”, aldus wethouder Ruud van Leeuwen. “Wel kan de verkoop van de woningen al starten in januari of februari.” Het vijfde en laatste deel van het Waterfront omvat naast 24 woningen ook een aantal kleinere winkelpanden aan de zijde van het Van Bruggenplein. Volgens Van Leeuwen is daar voldoende belangstelling voor. Aan de kant van de Albert Heijn-vestiging is ruimte voor een groter winkelpand, dat eventueel kan worden opgesplitst in kleinere units, en eventueel zelfs appartementen. Het bouwproject omvat tevens een nieuwe parkeerkelder onder het plein, die in verbinding komt te staan met de huidige. Naar verwachting kan de laatste fase begin 2019 voltooid zijn.

Financieel risico
Van Leeuwen en zijn collega’s binnen B&W kijken met tevredenheid terug op de ontwikkelingen van de laatste jaren. “Al is het een heel karwei geweest om alles financieel rond te krijgen. De uitvoering startte aan het begin van de crisisjaren, waardoor de belangstelling aanvankelijk niet zo groot was als we gehoopt hadden. We hebben wel wat financiële risico’s genomen, maar we hebben het gelukkig kunnen betalen uit de opbrengst van een aantal andere ontwikkelingen.” Niet iedere participant heeft het kunnen bolwerken; de ondernemer in de Witte Villa heeft het niet gered. Volgens Van Leeuwen heeft deze een aantal kandidaten voorgedragen, waar de gemeente nu mee in gesprek is. De wethouder verwacht dat er binnen zeer korte tijd een naam bekend wordt gemaakt.

Foto's bij dit bericht: