KWF huldigt jubilarissen in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN/LEMELERVELD – De trouwe vrijwilligers van het Koningin Wilhelminafonds Kankerbestrijding (KWF) werden vorige week dinsdag in het zonnetje gezet. Ze waren uitgenodigd in het jeugdgebouw bij de Grote kerk in Nieuwleusen.

Eerst kregen ze een presentatie te zien over het Vechtgenotenhuis in Ommen. Dit inloophuis voor kankerpatiënten is tien jaar geleden geopend door zeven burgemeesters, om te onderstrepen dat het een regionale functie heeft. Het inloop- en lotgenotenhuis ligt op Landgoed Stekkenkamp in Beerze.

Dave Snellen, relatiemanager Collecte, gaf daarna een presentatie over het KWF. “Kanker raakt ons allemaal,” zei Snellen. “Een op de drie mensen krijgt te maken met kanker en 110.000 mensen per jaar krijgen de diagnose per jaar in Nederland. Er overlijden 40.000 mensen per jaar aan kanker.” Het KWF werft tijd en geld om minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven te bewerkstelligen. Snellen benoemde dat de collectes steeds minder opbrengen, maar acties, zoals de Samenloop van Hoop, juist meer. “Maar de collecte is meer dan het geld wat we ophalen, het is ook naamsbekendheid, er komt letterlijk gezicht aan de deur.”
Het KWF propageert ook andere methodes van doneren, zoals cashless doneren, de online collectebus via Facebook, donaties via de website, de pin-collectebus en de niet-thuiskaart in de brievenbus. Een nieuwe manier van doneren is met de QR code, waarmee men eenvoudig met de smartphone doneert.

De jubilarissen die al zoveel jaren collecteren, kregen een speld en bloemen, gesponsord door een bloemenwinkel. Gehuldigd werden de dames Hennie Klein, Hilly Hofstra, Jannie Tinholt, Klaasje Konterman, Jacqueline Dunnink, Carla Otter, Germien Krul, Natasja Vasse en Hennie Bovenhof (12,5 jaar) en Stieneke Oldeman, Karla Vogelzang, Jennie Boerman, Truus Flier, Tineke Blanken, Winy Laan, Ria Scholten (25 jaar) uit Nieuwleusen en de dames Ria Zandman, Jenny Koster-Bosscher en Betsy Habers (12,5 jaar) en Marie Visscher (25 jaar) uit Lemelerveld.
De KWF-collecte wordt dit jaar gehouden van 3 t/m 8 september.

Foto: de aanwezige jubilarissen van het KWF.

 

Foto's bij dit bericht: