Kringloopwinkel Noggus&Noggus Dalfsen wint duizend euro

DALFSEN – Wethouder Klaas Agricola heeft vrijdag een cheque van duizend euro uitgereikt aan Marianne Schuttert van de Knipsalon. De salon is gevestigd bij de kringloopwinkel Noggus&Noggus in Dalfsen.

Hoofdprijs Wecycle
Het is de hoofdprijs van de jaarlijkse inzamelactie van Wecycle, waarbij de meeste stemmen uitgingen naar dit initiatief. Marianne Schuttert knipt sinds twee jaar, op woensdag en op vrijdag, bezoekers van de kringloopwinkel tegen een aantrekkelijk tarief. Ze doet dit geheel vrijwillig en alle inkomsten worden benut om nieuwe projecten op te starten voor mensen die onder de armoedegrens leven. Zo onderzoekt ze samen met de mensen van Noggus&Noggus de mogelijkheden voor het starten van een winkel in het centrum van Dalfsen, waar mensen hun zelfgemaakte producten kunnen verkopen.

Klanten stemmen
Inwoners van Dalfsen hebben massaal meegedaan aan de actie van Wecycle. Tijdens het inleveren van elektrische apparaten bij Noggus&Noggus konden mensen stemmen op dit initiatief. En met succes, want op dit initiatief werd het meeste gestemd van heel Nederland. ”Kringloopwinkel Noggus&Noggus is belangrijk voor inwoners van de gemeente Dalfsen. Het is het kloppend hart van de recycling. Uiteraard via haar prachtige winkel, maar ook als brengpunt voor oud papier, oud ijzer, textiel, glas en elektrische apparaten” aldus Agricola.

Noggus&Noggus
De kringloopwinkel zorgt ervoor dat alle grondstoffen een goede bestemming krijgen. Jaar in en uit recyclen ze maar liefst 97 procent van alle ingebrachte spullen. Maar Noggus&Noggus doet meer. “Het bedrijf zorgt voor veel sociale werkgelegenheid en beschutte werkplekken. Daarnaast zetten ze zich in voor armoedebestrijding. De kapsalon is hier een mooi voorbeeld van. Het is daarom prachtig dat Noggus&Noggus deze prijs inzet voor de ondersteuning van deze sociale kapsalon”, zei de wethouder.

Foto: wethouder Klaas Agricola met de cheque voor Noggus&Noggus.

Foto's bij dit bericht: