Kringloopwinkel als uitje voor De Zonnebloem

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – Een bezoek aan de kringloopwinkel kan heel goed dienen als uitje. Dat ervoeren gasten van De Zonnebloem afdeling Nieuwleusen dinsdagmiddag toen ze uitgebreid rondkeken bij Kringloop Noggus & Noggus in Dalfsen.

De kringloopwinkel had de Zonnebloem uitgenodigd om een keer langs te komen. Deze afspraak vloeide voort uit een van de in totaal 66 ‘matches’ die gesloten waren tijdens de tweede Maatschappelijke Beursvloer, die vorig jaar oktober werd gehouden in De Trefkoele+. Daarbij waren beide partijen dit uitstapje overeengekomen.

De gasten van De Zonnebloem werden hartelijk ontvangen. Ze dronken gezamenlijk een kopje koffie en kregen daar wat lekkers bij. Daarna konden ze gedurende ruim anderhalf uur naar hartenlust rondsnuffelen tussen de vele tweedehands goederen die Noggus & Noggus hier aanbiedt, zoals kleding, boeken, serviesgoed, wol, elektrische apparaten et cetera.

Het werd een gezellige middag, die volgens velen voor herhaling vatbaar was. “Het is een mooi voorbeeld van wat je met gesloten beurs kunt bereiken als je verschillende partijen bij elkaar brengt”, aldus de Dalfser vrijwilligersmakelaar Ivonne Saueressig. Want dat is het uitgangspunt van de jaarlijkse maatschappelijke Beursvloer. Die vindt komend najaar, op woensdag 10 oktober, plaats in Nieuwleusen, in het nieuwe kulturhus De Spil.

Foto: de gasten van de Zonnebloem bij Kringloop Noggus & Noggus in Dalfsen.

 

 

Foto's bij dit bericht: