Kleurige expositie bij Heileuvers Schilderijenhuis

DALMSHOLTE – De nazomer ten top in Heileuvers Schilderijenhuis met een sprekende expositie van de Haarlemse kunstschilder en vormgever Martine de Ruiter (1973). Alle zintuigen worden geprikkeld bij wie het werk bekijkt, want ware kleurexplosies sieren de wanden van het Schilderijenhuis.

De Ruiter past een zelfontwikkelde schildertechniek met zogenaamde ‘paletstukken’ toe. Dit zijn uniek samengestelde kleurmengingen die op het doek voor een waar feest zorgen: kleur- en contrastrijk en opgebouwd uit meerdere lagen zodat zich een reliëf vormt op het doek. De kleurrijke schilderijen nemen de kijker mee op een dwaaltocht door de natuur, een verre reis of een feeërieke droom. Het totaalbeeld van de geabstraheerde schilderijen suggereert beweging en groei.

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van de winkel: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 u, zaterdag van 9.00 tot 17.00 en zondag gesloten.

Zaterdag 29 september van 12.00 tot 15.00 uur is de kunstenaar zelf aanwezig in het Schilderijenhuis. Voor meer informatie: www.ietsfraais.nl of www.heileuver.nl

Foto: Martine de Ruiter tussen haar schilderijen.

Foto's bij dit bericht: