Jubileumvoorstelling van Twente Plat in De Trefkoele+ Dalfsen

DALFSEN – Het cabaretgezelschap Twente Plat viert op vrijdag 13 oktober het veertigjarig bestaan met een jubileumvoorstelling in de Trefkoele+ in Dalfsen.

Twentse humor
Het gezelschap ontstond destijds vanuit een eenmalig albumproject. Meerdere humoristische acts uit de regio werkten mee aan de live-opname van de LP ‘Twente Plat’, een grammofoonplaat die uiteindelijk meer dan 35.000 keer verkocht werd. Het hieruit ontstane gezelschap treedt inmiddels al veertig jaar op in Oost-Nederland om bezoekers in dorpscentra, zalen en theaters te laten genieten van de Twentse humor.

Plattelandsbelevenissen
In de nieuwe voorstelling vormen Hendurk & Geessie het boerenechtpaar dat graag verhaalt over de belevenissen op het Twentse platteland. Mans is de jonge plattelander die zich probeert staande te houden in Den Haag als beveiliger van Mark Rutte. Een van de hoogtepunten is de verschijning van Aaltje & Trijntje, twee al wat oudere hartsvriendinnen, die van hun hart geen moordkuil maken. De liedjes worden dit seizoen live begeleid.

Kaartverkoop
Entreekaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Trefkoele, tel. 0529-432338 of de Reserveerlijn, tel. 074-3841718. De voorstelling begint om 20.00 uur, entree 12,50 euro p.p. Meer informatie staat op www.twenteplat.com.

Foto: cabaretgezelschap Twente Plat.

Foto's bij dit bericht: