Jonge ruiters PC Nieuwleusen in topvorm

NIEUWLEUSEN – Kyra Lindeboom heeft onlangs haar eerste B cat abc dressuurproef gereden bij Klein Oever met haar pony Coco. Ze behaalde een tweede plaats met 203.5 punten. Op het concours in manege Klein Oever te Balkbrug, heeft Marlies Huzen een vierde prijs behaald met haar pony Myrona in het springen klasse LD.

Afgelopen weekend waren de Overijsselse kampioenschappen springen voor pony’s in manege de Zwartewateruiters van Genemuiden. Elf leden van Hippisch  Nieuwleusen mochten hun prestaties laten zien na de selectie bij de Kringkampioenschappen in Balkbrug.

Vrijdagavond beet de klasse M de spits af en in deze klasse behaalde Mel van de Kamp met zijn pony De Mensinghe`s Sophie in de categorie C als eerste van de drie kampioenen de titel binnen. In dezelfde klasse M categorie D/E  ging de winst naar Daphne van den Berg met Jackpot. Beide combinaties reden twee foutloze manches waarmee ze zich plaatsten voor de barrage.  Hier moest zeker nog gestreden worden, omdat er meer combinaties in de barrage mochten rijden  dan er prijzen en afvaardigingen naar de Nederlandse kampioenschappen te verdelen waren. Beiden reden zeer snelle barrageritten en dat leverde de titel op. In de klasse M categorie D/E reed Lisa Kragt en haar pony Gucci ook een foutloze barragerit en behaalde een derde prijs.

De hattrick voor ponyclub Nieuwleusen staat op naam van Wesley de Boer met Denver. De klasse Z die ook op vrijdagavond werd verreden, was een technisch parcours. Deze combinatie reed als enige twee manches foutloos en kreeg daarom het kampioenslint omgehangen.

Zaterdag werden de klassen B en L verreden. In de klasse B categorie C waren er voor Nina Houtzager twee foutloze ronden nodig. Dit wordt in de klasse B verreden op stijl. Ze behaalde 71 en 79,5 punt en daarmee een vijfde prijs.  Met deze prestaties was het een succesvol weekend voor ponyclub Nieuwleusen.

Op zaterdag 24 maart worden de Nederlandse Kampioenschappen verreden in Ermelo. Hieraan nemen namens Hippisch Nieuwleusen deel: Mel van de Kamp, Daphne van den Berg, Lisa Kragt en Wesley de Boer.

Foto’s: de vier kampioenen en Kyra Lindeboom met Coco.

Foto's bij dit bericht: