Hoogste punt bereikt van kulturhus De Spil in Nieuwleusen

DALFSEN – De bouwvakkers hebben het hoogste punt bereikt van kulturhus De Spil in Nieuwleusen. Dat gaat traditioneel gepaard met pannenbier en een gehaktbal. Woensdagmiddag werd de symbolische ‘eerste steen’ onthuld door wethouder Ruud van Leeuwen.

Wat een feestelijk moment had moeten worden, werd nu zo sober mogelijk gehouden, omdat ’s morgens een collega van de bouwvakkers was omgekomen bij een auto-ongeluk.

“Het grootste project dat we ooit gedraaid hebben,” zei burgemeester Han Noten, “groots in geld, in mensen en in complexiteit. We denken dat het goed komt.” De werkzaamheden liggen niet helemaal op schema, maar de verwachting is dat het gebouw wel op tijd klaar is.

Van Leeuwen zei dat het de eerste keer was dat hij een eerste steen mocht onthullen. “En het zou ook de laatste kunnen, want op woensdag 21 maart zijn de verkiezingen. Maar ik hoop dat ik door kan gaan.” Als tekst had de wethouder op de steen, een hardstenen plaat, laten graveren ‘u brengt de Spil samen tot leven’.

Na het officiële deel konden bezoekers binnen de linten even rondkijken in het gebouw en alvast een idee krijgen van de ruimtes. Daarna werden ze getrakteerd op een kopje snert.

Foto’s: 

Foto's bij dit bericht: