Hippisch Nieuwleusen houdt tweedaags concours hippique

NIEUWLEUSEN – “Met ons concours op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni laten we zien dat paardensport een prachtige sport is om naar te kijken, zowel voor ruiters en kenners van de sport, maar zeker voor het publiek. Ook als je minder bekend bent met paardensport, is Nieuwleusen een laagdrempelig en gezellig concours om langs te komen,” aldus de organisatoren.

Het bestuur en de vele vrijwilligers van Hippisch Nieuwleusen zijn al maanden bezig om het grote concours neer te zetten. Dressuur en springen op hoog niveau; concours Nieuwleusen staat bekend om het grote deelnemersveld, de mooie prijzen en de shownummers. Voor de kinderen is er altijd vertier en een reuze zandbak.

Dressuur
De dressuurwedstrijden maken deel uit van de Van der Graaf de Molen-competitie en Nieuwleusen is de laatste locatie waar voor de prijzen wordt gereden. Alle klassen doen mee en dat is altijd prachtig om te zien. De ruiters rijden op hun eigen terrein aan de Bosmansweg, op het gras. Jong talent en oudgedienden, iedereen weet de weg te vinden naar Nieuwleusen.

De Wolden-Cup
Terug van even weggeweest is De Wolden-Cup, speciaal voor 4 en 5-jarige springpaarden zodat zij ervaring op doen bij wedstrijden. De jurering vindt plaats in de ring, het commentaar krijgen de toeschouwers goed mee.

Puissance-springen
Het publiek kan weer genieten van de tuigpaarden: meerdere rubrieken doen zaterdag mee, tussen het springen door verschijnen ze in de hoofring. Vorig jaar bleek het puissance springen een succes: elke keer springt het paard over een dichte muur, die steeds hoger wordt opgebouwd, tot er een winnaar overblijft. Het record van vorig jaar is 2.05 meter, neergezet door Julian de Boer. “Voor het publiek prachtig om te zien en voor de ruiters een grote uitdaging met 1.000 euro aan prijzengeld. Het publiek kan inzetten op de combinatie van wie zij denken die als winnaar uit de rondes komt,” aldus de organisatie 

Schuurfeest
Naast het serieuze wedstrijdelement, is er bij het concours in Nieuwleusen ook altijd ruimte voor een showelement. Het afsluitende tentfeest is voor iedereen, jong en oud, paardensportliefhebber, ruiter of gewoon gezellig publiek. Er is een DJ die muziek draait en in een ongedwongen sfeer schudt iedereen het harde werken van zich af met een hapje, drankje en dansje. Iedereen is welkom.

Foto: Hippisch Nieuwleusen.

 

 

Foto's bij dit bericht: