Henk-Jan Cremers uit Zevenaar wordt nieuwe eigenaar van Hubo Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – De Hubo-vestiging langs de N377 in Nieuwleusen krijgt een nieuwe eigenaar. Henk-Jan Cremers uit Zevenaar neemt het stokje over van Roel Heide. Laatstgenoemde staat op zaterdag 1 juli voor het laatst in de zaak, waarna de nieuwe start per maandag 3 juli een feit is.

 

De overdracht zal voor vele Nieuwleusenaren als een verrassing komen, maar de gesprekken erover zijn al langer gaande. Henk-Jan Cremers stamt uit een ondernemersfamilie die zijn wortels heeft in de smederij waarmee zijn grootvader 85 jaar geleden van start ging in Zevenaar. “Het familiebedrijf heeft zich daarna onder meer via kachels – na de aardgaswinning – en tuinmeubelen ontwikkeld tot een doe-het-zelfzaak. We hebben altijd meebewogen met de markt en kansen gegrepen.” In 1974 werd de onderneming een Hubo, waarmee het tot de eerste tien bedrijven in Nederland behoorde die onder deze naam ging opereren. “Daarna hebben we ook gewerkt onder andere formules, maar sinds twee jaar zijn we weer een Hubo-vestiging”, vertelt Cremers. “Toch zat het marktsegment op dit gebied vrij vol in Zevenaar en toen er ook nog concurrentie bij kwam, maakten we een optelsom. We hebben onze rayonmanager op de hoogte gebracht en gevraagd of die wilde uitkijken naar een winkel met meer kansen die goed bij ons zou passen. We zijn een jong en sterk gezin met 3 jonge opgroeiende kinderen van 2, 6 en 8 jaar en willen graag nog een volgende stap maken. Mijn vrouw werkt in de zorg en is dus niet plaats gebonden. We hopen met 1 jaar met ons gezin naar Nieuwleusen te kunnen verhuizen.”

Parallel daaraan verliepen de ontwikkelingen in Nieuwleusen. “In 2005 maakten we plannen om de toenmalige vestiging van Doeland Heide aan de Burgemeester Backxlaan te verhuizen naar dit pand. Dat was groter en had een betere zichtlocatie”, vertelt Roel Heide. “Dat was een enorme operatie, die eind 2005 bekroond werd met de officiële opening. Maar twee jaar later wachtte ons opnieuw zo’n operatie toen het hoofdkantoor wijzigingen in logo en huisstijl liet doorvoeren. Vervolgens trok men in 2009 de stekker uit de Doeland-formule en konden we kiezen: een Hubo- of een Multimate-vestiging worden. We hebben die beslissing een paar jaar voor ons uit geschoven, tot we in april 2014 officieel als Hubo openden. Tegelijkertijd had ik al een start gemaakt met een andere koers, in de richting van de verhuur van onroerend goed. Ik heb bij de rayonmanager aangegeven dat ik bereid was tot verkoop van de zaak als zich een goede, geïnteresseerde koper zou melden.”

Zodoende kwamen beide partijen nader tot elkaar en werd de overdracht na enkele maanden van gesprekken beklonken. Wat Cremers betreft blijft er veel bij het oude in de Hubo-vestiging. “We streven dezelfde kwaliteit in producten en dienstverlening na, we zullen het maatwerk verder uitbreiden, zoals binnen- en buitendeuren, garderobekasten, insectenhorren en raamdecoratie. Verder willen we, net als in Zevenaar, een actievere rol gaan spelen in het ontzorgen van de klant met gerichte, persoonlijke service.”

De meest opvallende toevoeging aan het productenpakket is evenwel die van de diervoeders. “Daar is in Zevenaar ook al sprake van. We hebben vaste leveranciers en beschikken ook op dat terrein over de nodige kennis en ervaring.” De komende weken worden de schappen aangevuld met veel materialen uit Zevenaar. “We hebben in de aanloop naar deze transactie de voorraad bewust vrij laag gehouden”, zegt Roel Heide. “Maar daar komt dus straks verandering in. En ook niet onbelangrijk: alle medewerkers blijven hier werken. De klanten zullen dus de vertrouwde gezichten terugzien.” In oktober, als alle voorbereidingen achter de rug zijn, is er een officiële heropening met consumentenacties.

 

 

Foto:

Roel Heide draagt de Hubo-vestiging in Nieuwleusen per maandag 3 juli over aan Henk-Jan Cremers uit Zevenaar (foto: Marcel van Saltbommel).

 

 

 

Foto's bij dit bericht: