Handbaldames winnen van promovendus

DALFSEN – Een redelijk gevulde Trefkoele+ zag zondagmiddag de handbaldames de eerste thuiswedstrijd in deze competitie winnen. Het werd 34-27, maar over de wijze waarop dit gebeurde zal de fervente supporter zeker niet tevreden zijn. Het was zoals coach Monique Tijsterman formuleerde “een zakelijke overwinning met teleurstellende momenten.”

Voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte voor het overleden jeugdlid Nikki Bongarts, begon het team van Morrenhof Jansen Dalfsen moeizaam.

Tegenstander Foreholte uit de Bollenstreek verschalkte keer op keer de Dalfser verdediging. Het was duidelijk zichtbaar dat de verdedigingssystemen 4-2 of 5-1 nog niet behoren tot de vaste bagage van het team. De Zuid-Hollandse dames passeerden in de eerste helft keepster Ellen Jansen maar liefst veertien keer. Daar stonden wel twintig Dalfser goals tegenover en dit vooral door toedoen van de twee nieuwkomers en dus aanwinsten, Nele Antonissen en Sharon Nooitmeer.

In de tweede helft verdedigde de andere topkeepster het Dalfser doel: Yara ten Holte. Dankzij haar goede keeperswerk en de regelmatig scorende Belgische speelster van het jaar 2017, Nele Antonnisen, liep de thuisploeg vrij gemakkelijk naar een voorsprong van 29-22. In het laatste gedeelte van de wedstrijd was er bij beide ploegen het beeld van “de nachtkaars die uitging”. Eindstand: 34-27.

Na deze overwinning staan de handbaldames op een gedeelte eerste plaats op de ranglijst. Logischerwijs staat het grootste gedeelte van de tegenstanders dus onder hen. De teleurstelling van de coach zat hem vooral in de getoonde inzet: ”de dames zullen zich wel moeten realiseren dat de getoonde mentaliteit niet alleen tegen de topploegen noodzakelijk is.”

Zaterdagavond 14 oktober speelt het team van Morrenhof Jansen in het kader van de EHF cup thuis tegen het Tsjechische DHK Banik Most, aanvang: 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via de speciale link op de homepagina van www.tophandbal-dalfsen.nl.

Foto's bij dit bericht: