Handbaldames Dalfsen geven les aan DSVD

DALFSEN – Ter voorbereiding op de Europese wedstrijden komend weekend, openden de Dalfser handbaldames zaterdag de competitie 2018-2019. In een matig bezette Trefkoele + werd de opponent uit Deurningen met maar liefst 36-12 verslagen. 

Uiteraard waren de handballiefhebbers benieuwd naar de verrichtingen van de zeven nieuwkomers in het handbalteam van coach Monique Tijsterman. Zij werden op hun wenken bediend, want alle achttien speelsters kwamen binnen de lijnen.
De basis bestond uit ‘blijvers’, waarbij Evelien Grob in de eerste helft op een voortreffelijk wijze haar doel verdedigde en slechts drie keer gepasseerd werd.
De eerste nieuweling, Kalia Klomp (ex V&L), kwam halverwege de eerste helft in het veld en liet direct zien dat zij een versterking is.
In de eerste dertig minuten toonde Dalfsen vooral verdedigend dat er geen kansen werden weggegeven. Aanvallend werd vooral de hoekspeelsters goed bediend.
Vanuit alle posities werd er geschoten en ook Lisa Bosch (echt Dalfsen) eiste haar goaltje op. Ruststand 19-3.

De stand bood Monique Tijsterman de mogelijkheid  alle speelsters  te laten wennen aan de nieuwe competitie. Ook voor keepster Clara Verschuuren (ex Waasmunster) was dit een mooie mogelijkheid om te laten zien dat zij Belgisch jeugd international is. DSVD maakte echter duidelijk dat zij niet bij machte was om het hechte verdedigingsblok van Dalfsen (Roos van Leeuwen/Dominique Knoppe (ex VOC)/Nienke de Wild) te verschalken. De Deurningse doelpunten ontstonden door slordigheidjes in de Dalfser verdediging. Aanvoerster Jill Kooij en Nele Antonissen scoorden beiden vijf maal en mede daardoor werd de eindstand bepaald op 36-12.
Na de wedstrijden voor de EHF-cup spelen de dames van Morrenhof Jansen 3 uitwedstrijden. De eerste thuiswedstrijd is op 20 oktober met als tegenstander Borhave.

Foto's bij dit bericht: