Gemeente Dalfsen gaat van start met laatste fase Waterfront

DALFSEN – Op maandag 23 april wordt een begin gemaakt met de uitvoering van de laatste fase van het Waterfront in Dalfsen.

De gemeente houdt vast aan het oorspronkelijke plan van winkelpanden met daarboven appartementen. “Alle ruimte op de begane grond is nog niet verkocht”, aldus burgemeester Han Noten. “We zijn wel in gesprek met verschillende belangstellenden, maar er zijn nog geen concrete afspraken. Hij verwacht dat de woningen op de eerste verdieping zeer in trek zullen zijn wanneer de verkoop daarvan van start gaat. Het gaat daarbij deels om huurwoningen in de vrije sector (zes zogeheten kadewoningen) en deels om koopappartementen. De indicatieve prijzen van de kadewoningen variëren van 3,5 tot 4,5 ton; de prijzen van de appartementen lopen uiteen van 3 tot circa 6 ton.

Parkeerkelder
Ondanks de onzekerheid over de winkelpanden, gaat de laatste fase toch van start. De bouwkosten stijgen namelijk hard, soms met meer dan tien procent per jaar”, weet Noten. “We willen voorkomen dat we door uitstel extra kosten zouden maken. Het is lastig balanceren. Aan de andere kant zijn dit zeer winstgevende projecten.”

De eerste stap is de realisatie van de parkeerkelder, die doorloopt vanaf de bestaande parkeerkelder onder de Albert Heijn-vestiging. Deze ruimte is echter alleen beschikbaar voor toekomstige bewoners. “Hier moeten we in april mee beginnen”, aldus Noten, “omdat het waterschap eerder starten niet verantwoord vindt vanwege de waterdruk van de Vecht. Het moet in het zomerseizoen gebeuren. Als we nu niet starten, kunnen we pas over een jaar aan de slag.” Bovendien moet de kelder eind van de zomer gereed zijn. Voor de laatste fase staat een bouwtijd van circa een jaar, zodat het gehele Waterfront medio 2019 voltooid kan zijn.

 

Foto's bij dit bericht: