Europese week in Nieuwleusen in volle gang

NIEUWLEUSEN – De oldtimers beten maandagavond het spits af van de Europese week, die georganiseerd wordt door Ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen. De auto’s, trekkers, motoren, bromfietsen en dergelijke maakten weer een ritje door de directe omgeving onder stralende weersomstandigheden. De voertuigen trokken dan ook flink wat bekijks.

Dinsdagmiddag kwamen de senioren aan de beurt en was er een gezellig middagprogramma in De Hulstkampen. Museum Palthehof, de Zonnebloem, Welfare en het Grammofoonmuseum Nieuwleusen werkten samen. Er werden knieperties gebakken en er klonk mooie muziek uit de grammofoon. ’s Avonds waren er dartwedstrijden bij café De Brouwerij.

Vanmiddag (woensdag) kunnen de liefhebbers terecht op de grote braderie en rommelmarkt van 13.00 tot 21.00 uur langs de Burg. Backxlaan en Baron van Dedemstraat. De kinderen kunnen zich vermaken op het kinderplein op de parkeerplaats naast Albert Heijn. Daar staan springkussens opgesteld, er loopt een ballonnenclown rond, de kinderen kunnen knutselen en zich laten schminken. Natuurlijk valt er iets te drinken en te snoepen. Verder presenteren zich diverse kinderopvangorganisaties uit Nieuwleusen.

Een nieuw evenement gaat donderdag van start: de fietsdriedaagse met routes van 20 en 40 km. De start vanaf 14.00 uur bij Klinge Rijwielen. De deelnemers krijgen een versnapering mee voor onderweg. Hele gezinnen kunnen samen deelnemen, drie dagen sportief bezig zijn met op zaterdag de afsluitende fietstocht. Daarna gezellig napraten op het terras van café De Brouwerij en wachten op de binnenkomst van de deelnemers aan de nieuwe ‘Hulstlanden classic-tour’ die zaterdag plaatsvindt. De oldtimertoertocht is speciaal bedoeld voor echte klassieke auto’s en motoren van 25 jaar of ouder en eventueel kunnen ook vrachtauto’s deelnemen. De Hulstlanden classic-tour is ongeveer 100 km lang en de deelnemers kunnen o.a. een kijkje nemen in het enige Nederlandse Scania-museum in IJhorst. Er zijn behalve de gereduceerde entreekosten van het museum (vijftig procent korting) verder geen kosten verbonden aan deze classic-tour.
Op vrijdag is er tijdens de koopavond een palletverkoop bij de winkeliers met leuke aanbiedingen.
Meer informatie rond de toertocht en aanmelden via hulstlandenclassictour@gmail.com. Het laatste nieuws over de Europese week staat ook op Facebook: Nieuwleusen Europese Week

Foto’s: Marcel van Saltbommel.

Foto's bij dit bericht: