Elfde winst op rij voor S.V. Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag thuis tegen Den Ham. Aangezien zowel S.V. Nieuwleusen als medekoploper ATC ‘65 maar blijft winnen, was vanmiddag een overwinning weer hard nodig. Na een goede eerste helft, waarin niet werd gescoord, speelde de thuisploeg een iets minder tweede helft, maar won uiteindelijk met 2-0.

De ploeg van succestrainer Jeroen Elzinga startte met dezelfde basiself als tegen Tubantia. Na de ruime overwinning van vorige week was er ook weinig reden om de opstelling te wijzigen.

Eerste helft

Het eerste bedrijf speelde zich voornamelijk af op de helft van de gasten uit Den Ham. Het ontbrak de thuisploeg aan scherpte om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Naast het prachtige voorjaarsweer, bezorgde vooral Thomas Koobs het publiek een heerlijke middag. Helaas voor hem en de thuisploeg moest hij net na rust geblesseerd het veld verlaten.
Ondanks het overwicht was het bij rust nog 0-0.

Na rust

Nieuwleusen pakte na de thee meteen weer het initiatief. Wanneer het even gevaarlijk leek te worden, was er altijd nog de betrouwbare sluitpost Tim Hoogenkamp. Met nog ruim een half uur op de klok werd Bas Evenboer onreglementair gestuit. Veurink kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart van vanmiddag en kon vertrekken.
Nieuwleusen bleef aandringen, wat vooral resulteerde in hoekschoppen. In de 68e minuut stond eindelijk de 1-0 op het nog ontbrekende scorebord. Uit een perfecte hoekschop van de goed ingevallen Stijn Hoekstra, zette Randy Vink Nieuwleusen terecht op voorsprong.
Met de verdiende voorsprong op zak en een tegenstander in ondertal, zou je verwachten dat het vervolg een eenvoudige klus zou worden. Niets was echter minder waar. Na de achterstand liet Den Ham zien dat het echt wel wilde en kon voetballen. Via de zijkanten zochten ze de aanval en probeerden de gelijkmaker te forceren. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet. Pas in de slotfase gooide Nieuwleusen de wedstrijd definitief in het slot. Uit een aanval waarin werkelijk alles klopte, liet invaller Nemo Hekkert de 2-0 aantekenen. Na een lange bal van Tim hield Bas Evenboer de bal keurig vast en legde terug op aanvoerder Reinier Meijerink. Met een prachtige steekpass toonde Reinier weer eens zijn klasse en bediende Nemo op maat. Zo’n kans was aan Nemo wel besteed en hij omspeelde de doelman en schoot beheerst binnen.

Koploper

Niet lang daarna besloot goed leidende scheidsrechter Blaak dat het erop zat. S.V. Nieuwleusen boekte de 11e overwinning op rij en kon in de zon, onder het genot van, afwachten wat concurrent ATC’65 later die middag gaat doen. Die bleek verloren te hebben van Oranje Nassau uit Almelo en zo is  S.V. Nieuwleusen met een voorsprong van drie punten alleen koploper.

Volgende wedstrijd

Volgende week speelt S.V. Nieuwleusen uit tegen BWO uit Hengelo. Aanvangstijd van deze wedstrijd is 17.30 uur. Supporters kunnen weer mee met de supportersbus.