E-bike opstapdag bij Klinge Tweewielers

NIEUWLEUSEN – Klinge Tweewielers houdt aanstaande zaterdag, 15 september, een E-bike opstapdag.

Wie eens een elektrische fiets wil uitproberen om te bekijken hoe dat bevalt, kan op deze dag kosteloos en vrijblijvend een proefrit maken op de nieuwste demo-modellen van merken als Batavus, Sparta, RIH, Cortina en Merida. Daarnaast zijn er deze dag diverse acties opgezet rond de E-bike. Zo krijgt men alleen deze dag bij aanschaf van een nieuwe fiets 25 procent korting op accessoires (met uitzondering van fietsdragers), en bij aanschaf van twee nieuwe E-bikes (zonder inruil) krijgt de koper gratis een Movanext fietsdrager t.w.v. 419 euro.

Eigenaar Gerco Klinge heeft de elektrische fiets de afgelopen jaren een enorme opmars zien doormaken. “De verkoop is heel sterk toegenomen. Ik denk dat het aandeel van e-bikes van alle verkochte fietsen bij ons momenteel tegen de zestig procent aan zit. Begrijpelijk, want naast het gemak en de kwaliteit wordt ook de prijs steeds aantrekkelijker. Een goede e-bike heb je tegenwoordig al vanaf 1.200 euro, terwijl je voor nieuwe een stadsfiets ook al snel 800 euro moet uittrekken.”

Werd de elektrische fiets in de beginjaren nog vooral aangeschaft door een ouder publiek, inmiddels is iedereen ‘om’. “Van jong tot oud, iedereen rijdt ermee”, zegt Gerco. “Het is ook voor de schoolgaande jeugd een heel goed alternatief, bijvoorbeeld om van hier naar Zwolle te fietsen.” 

Tijdens de opstapdag kunnen belangstellenden bijvoorbeeld een proefrit maken met de nieuwe Rih X-Omega met middenmotor en traploos schakelsysteem, of de nieuwe Batavus Razer turbo speed-pedelec. In voorgaande jaren organiseerde Klinge Tweewielers deze opstapdag vaak in het voorjaar, maar nu dus aan het begin van het nieuwe seizoen. “Enerzijds met het oog op de schooljeugd, maar ook omdat we momenteel een goede selectie gebruikte E-bikes hebben staan voor aantrekkelijke prijzen”, aldus Gerco.

De opstapdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Klinge Tweewielers is te vinden aan de Burgemeester Backxlaan 331 in Nieuwleusen.

 

Foto's bij dit bericht: