DuurzaamheidsDialogen Dalfsen van start met film ‘Normal is Over’

DALFSEN – Vereniging Groen Gebogen en stichting het Levende Dorp zijn op zoek naar het duurzame toekomstbeeld van de Gemeente Dalfsen. Komende periode, in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen, organiseren ze vier ‘DuurzaamheidsDialogen’ in Theater de Stoomfabriek.

Normal is Over’
Op 21 februari om 19.30 uur gaat de dialogen-reeks van start met de vertoning van de documentaire ‘Normal is Over’. De film is gemaakt door de prijswinnende Nederlandse filmmaker en journalist Renée Scheltema. In de documentaire onderzoekt Scheltema op scherpzinnige wijze waarom economische groei nog steeds onze heilige graal is, terwijl deze leidt tot uitputting van de aarde en klimaatverandering.

Duurzame oplossingen
Centraal in de documentaire staan de oplossingen die op kleine en grote schaal over de hele wereld de koers naar een duurzame toekomst inzetten.  Op gebieden zoals organische landbouw, het weren van plastic, beschermen van bedreigde diersoorten, ecologische economie, duurzame architectuur, hernieuwbare energie en meer. Scheltema is deze avond virtueel aanwezig via skype om informatie te geven. Bekijk hier de trailer:  http://normalisoverthemovie.com/

Volgende Dialogen
De volgende DuurzaamheidsDialogen vinden plaats op woensdag 28 februari: het thema is Circulaire Economie door o.a. Heico van der Blonk, Lector Netwerken in een Circulaire Economie, verbonden aan Windesheim Zwolle. Over het belang van duurzame productie en hergebruik van lokale grondstoffen. Met drie inspirerende voorbeelden uit Dalfsen: de Vechtdal Brouwerij, Kringloop Deuroe Veuroe Nieuwleusen en Van Lenthe groenrecycling.

Noaberschap
Op woensdag 7 maart gaan de DuurzaamheidsDialogen over Noaberschap. Lokale initiatieven die als doel hebben het versterken van onderlinge menselijke relaties geven presentaties over hun werkwijze, motivaties en ervaringen. Met Bob Radstake van Stichting Het Levende Dorp, het Broodfonds Blauwe Bogen en Stilstaan bij leven en sterven.

Duurzaamheidscafé
En op woensdag 14 maart is er het Duurzaamheidscafé dat in gesprek gaat met de politiek. De toegang is gratis en de avonden beginnen steeds op 19.30 uur. Aanmelden kan via e-mail info@hetlevendedorp.nl.

Archieffoto van The Living Village Festival.