Drie Koninklijke Onderscheidingen bij afscheid raadsleden

DALFSEN – Gisteravond (dinsdag) namen de zittende raadsleden afscheid in het bijzijn van veel familieleden, vrienden en bekenden op de publieke tribune. Komende donderdagavond wordt de nieuwe gemeenteraad van Dalfsen geïnstalleerd.

Het was een afscheid met drie Koninklijke Onderscheidingen. Drie van de langst zittende raadsleden, die definitief niet meer terugkeren aan de politieke front, werden vanwege hun langdurige raadslidmaatschap benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau: Theo Logtenberg (CDA), Johan Wiltvank (PvdA) en Anne Nijburg (ChristenUnie) kregen van burgemeester Han Noten de versierselen opgespeld. De eerste twee maken sinds maart 2006 deel uit van de gemeenteraad van Dalfsen, Nijburg al sinds februari 2003.

Noten wijdde aan alle afscheid nemende raadsleden een persoonlijke noot. Tevens kreeg iedereen een foto van zichzelf, gemaakt door Dalfsenaar Paul Bink, alsmede bloemen en een penning. Veel raadsleden keren (mogelijk indirect, wanneer een collega als wethouder wordt voorgedragen) terug in de nieuwe gemeenteraad. Voor acht personen geldt dat niet: Arie Koetsier, Peter Meijerink, Evert Jan Hof, Jan Rooijakkers, Aalt Westerman, Theo Logtenberg, Johan Wiltvank en Anne Nijburg.

Verscheidene raadsleden konden niet aanwezig zijn, omdat ze – door de verschuiving van de raadsvergadering als gevolg van de hertelling van de stemmen – andere verplichtingen hadden.

De vertrekkende raadsleden. En de drie gedecoreerden. Foto’s: Marcel van Saltbommel.

 

Foto's bij dit bericht: