d’Ommerdieck Nieuwleusen is zaalkorfbalkampioen

NIEUWLEUSEN – Het eerste korfbalteam van d’Ommerdieck heeft ook de laatste zaalwedstrijd van het seizoen gewonnen. In Hoogeveen speelde d’Ommerdieck tegen Thrianta 3 en het werd 10-14 voor de Nieuwleusenaren.

De eerste helft was rommelig: d’Ommerdieck kreeg veel kansen, maar maakte ze niet af. Doelpunten kwamen er door strafworpen te benutten en vrije ballen raak te schieten. Beide teams stonden regelmatig gelijk qua punten. Bij de stand 6-5 raakte Jasper Ekkelenkamp geblesseerd en Michiel Huzen kwam voor hem in het veld. De ruststand was 7-8 voor d’Ommerdieck.

Na rust ging d’Ommerdieck in een hoger tempo spelen en benutte de kansen beter: het werd 7-10, maar Thrianta kwam dichterbij tot 9-10. d’Ommerdieck schoot toen vier keer achter elkaar raak, 9-14. In de laatste minuut maakte Thrianta daar 10-14 van en dat was meteen de eindstand.
d’Ommerdieck heeft 22 punten uit 12 wedstrijden behaald.

Doelpuntenmakers : Gerja Eijkenaar 4x, Martin Alteveer 3x, Miranda Huzen 2x, Jasper Batterink 2x, Nienke Rijkeboer, Esther van Dijken en Robert Batterink.
Op zaterdag 31 maart begint de veldcompetitie weer.

Foto: de kampioenen van d’Ommerdieck. Staand: trainer Jan Bijl, Michiel Huzen, Miranda Huzen, Gerja Eykenaar, Esther van Dijken, Nienke Rijkeboer. Zittend: Martin Alteveer, Robert Batterink, Jasper Batterink, Jasper Ekkelenkamp. Op de foto ontbreken Agnes Compagner, Astrid Aalbers en Stefan van Veldhuizen.

Foto's bij dit bericht: