Doek valt definitief voor SV Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – De 2e klasse Noord zit er komend seizoen niet in voor de voetballers van SV Nieuwleusen. Zaterdag trad de club thuis op het zonovergoten sportpark ’t Klaverblad aan tegen VV Omlandia uit Ten Boer,, een plaatsje dat 10 kilometer boven de stad Groningen ligt. Omlandia won met 2-0.

Op het té lange gras mocht aanvoerder Jeroen Haan na 18 minuten doorgaan na vermeend buitenspel, maar Tim Hoogenkamp van SV Nieuwleusen bleek een betrouwbare keeper en redde fraai. Hierna wilde Mark de Weerd een soepel lopende aanval afronden, maar zijn te zachte inzet met zijn mindere been werd van de doellijn gehaald. Ook Stan Scholten rukte in de 36e minuut vanaf links goed op, maar ook zijn schot met zijn chocoladebeen werd gered door keeper Devon Harmsma. Omlandia kwam net voor rust toch onverwacht op voorsprong via Martin Oudman. Hij scoorde verrassend uit een moeilijke hoek vanaf rechts.

In de tweede helft bestookten de ingevallen Bas Evenboer en daarna Tom Vasse het doel van keeper Devon Harmsma, maar zonder resultaat. Tim redde nog een keer op een inzet van de gevaarlijke aanvoerder Jeroen Haan. In de 72e minuut gooide Jan Oosterbeek de wedstrijd op slot door 0-2 binnen te schieten. VV Omlandia leunde achterover, maar SV Nieuwleusen bleef wel enthousiast aanvallen. Echter, meer dan een vlammend schot van de ingevallen Wouter Tabbers leverde dat niet op. Ook hier redde de Omlandia keeper knap.
Volgend jaar mag SV Nieuwleusen met fris elan in de derde klasse beginnen. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen VV Zuidhorn.

Opstelling

Doel: Tim Hoogenkamp

Achterhoede : Saake Malestein (65e min. Ruben Scholten) – Stefan van Veen – Roy Bollemaat – Stan Scholten

Middenveld : Ruben Brinkman – Mark de Weerd – Anne Jan Broek (45e min. Bas Evenboer)

Aanval : Reinier Meijerink – Tom Vasse – Justin Beentjes (60e min. Wouter Tabbers)

Scoreverloop :   42e minuut  0-1 Martin Oudman

72e minuut  0-2  Jan Oosterbeek

Pupillen van de week: Loes Veurink en Laura Middelveld van MO13-1.

Foto's bij dit bericht: