De BakSTER uit Dalfsen bakt voor Antoni van Leeuwenhoek Foundation

DALFSEN – “Ik heb altijd al veel gebakken,” zegt Marian Kamphuis uit Dalfsen, alias de BakSTER. “Mijn opa was banketbakker en heeft zelfs een boekje geschreven. In de familie werden ook vaak bakwedstrijdjes gehouden.”

Doordat Marian in haar nabije omgeving te maken kreeg met ziekte en het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, kwam ze op het idee om haar hobby, appeltaart bakken, in te zetten voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Zij doen wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

“Eerst was ik donateur van de foundation, maar toen bedacht ik dat ik ook zelf iets kon bedenken om geld in te zamelen. Half mei ben ik begonnen met het bakken van de roomboterappeltaarten. Wat na de onkosten overblijft, is voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.”

Marian bakt op bestelling, gemiddeld zo’n vijf á zeven taarten in de week. Inmiddels heeft ze het assortiment al iets uitgebreid: ze bakt nu ook taarten met seizoensfruit, zoals bosvruchten en ook eenpersoons taartjes. De taartendozen krijgt ze gesponsord.

Wie van een lekkere, verse taart wil genieten en de BakSTER wil steunen bij haar hulp aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, kan bellen naar 06-23594654 of een berichtje achterlaten op Facebookpagina @debakster. Mensen die taarten besteld hebben, kunnen ze ophalen bij Marian aan de Goldkampstraat 3 in Dalfsen.

Een grote (appel)taart heeft een doorsnede van 30 cm, is bestemd voor tien á twaalf personen en kost twaalf euro. Een kleine (appel)taart heeft een doorsnede van vijftien cm, is bestemd voor zes personen en kost zeven euro. Eenpersoons taartjes kosten een euro vijftig per stuk. “Als ik honderd euro aan donaties heb, verloot ik een kleine appeltaart. En dat gebeurt volgende week,” besluit Marian.

Foto: de BakSTER Marian Kamphuis. Woensdag bood ze burgemeester Han Noten een taart aan op het gemeentehuis. 

Foto's bij dit bericht: