Dauwtrappen voor twee goede doelen

NIEUWLEUSEN – Op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) organiseert Toerclub Nieuwleusen haar jaarlijkse traditionele Dauwtraprit.

De opbrengst van de Dauwtraprit komt, net als vorig jaar, geheel ten goede aan een goed doel. De helft van de opbrengst gaat naar De Zonnebloem Staphorst/Rouveen en de andere helft naar Vriendengroep AU.

De Zonnebloem Staphorst/Rouveen zet zich met allerhande in voor mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar. De vrijwilligers van de afdeling gaan bijvoorbeeld eenzaamheid tegen door bij mensen langs te gaan voor een kop koffie of om samen op pad te gaan. Vriendgroep AU gaat al jaren op wintersport met een groep mensen met een beperking, met name uit Nieuwleusen, Dalfsen en Huizen. Ze wonen grotendeels begeleid in onder andere een wooncentra van Philadelphia. De begeleiders offeren zich belangeloos een week op (op eigen kosten) om deze mensen een leuke en plezierige wintersport te kunnen bieden. De afgelopen jaren hebben steeds meer sponsoren zich teruggetrokken, waardoor het programma onder druk komt te staan. Met de bijdrage van Toerclub Nieuwleusen hoopt de vriendengroep komende winter weer een volledig programma te organiseren.

Deelnemers kunnen dauwtrappen op een gewone fiets, e-bike of racefiets. De routes zijn met pijlen uitgezet en voeren u dit jaar door het schitterende Drentse landschap. Er zijn verschillende afstanden: 40 km (start tussen 6.30 en 12.00 uur), 80 km (start tussen 6.30 en 11.00 uur) en 120 km (tussen 6.30 en 10.00 uur). De rit sluit om 15.30 uur. Deelname kost 7,50 euro, inschrijving en startplaats: Het Witte Peerd, Westeinde 5 in Nieuwleusen. Meer informatie: www.toerclubnieuwleusen.nl