Dalfser kinderen roefelen bij bedrijven

DALFSEN – Ruim 220 kinderen namen woensdag een kijkje bij ruim 50 bedrijven. Roefelen is een Vlaams woord en betekent ontdekken of snuffelen. Zo kijken ze achter de schermen bij bedrijven, winkels, instellingen en organisaties en ze helpen waar mogelijk actief mee. Hierdoor maken ze al jong kennis met allerlei verschillende beroepen, (vrijwilligers-) werkzaamheden, sport- spel en culturele activiteiten en hobby’s.

Nieuwe bedrijven
“Het was weer een hele leuke dag,” zegt Jeannette van der Vegt van de organisatie, “de kinderen kwamen heel enthousiast terug en de ouders en leerkrachten ook. De deelname was goed. De laatste jaren gaan we met een powerpointpresentatie langs de scholen en dat helpt goed voor de aanmeldingen.” Er waren ook weer een aantal nieuwe bedrijven die mee deden, zoals bijvoorbeeld Printhuus, daar mochten de kinderen zelf een T-shirt bedrukken met een afbeelding en hun eigen naam.

Zelf meehelpen
“De kinderen vinden het vooral leuk als ze zelf de handen uit de mouwen mogen steken,” weet Van der Vegt, “ze willen graag doen wat de grote mensen ook doen.”
Schildersbedrijf Eikelboom ging – na overleg met de gemeente Dalfsen – een buitenbank beschilderen met de kinderen. En bij Pure Shine mochten de kinderen make-up uit proberen. Corine Dijk legde uit over een product dat goed is voor je huid, waarop een van de leerlingen vroeg of ze weer een babyhuid kreeg als ze het middel ging gebruiken? Corine benadrukte dat de kinderen dat nog lang niet nodig hebben..

Naar zorgcentrum
Bij Rosengaerde namen de kinderen een kijkje in de keuken, brachten ze een bezoek aan ontmoetingsruimte De Blauwe Bogen en kwamen in beweging in de beweegtuin van Rosengaerde en op de ‘Silverfitfiets’. Bovendien hielpen ze mee bij de dagbesteding: daar stond een quiz op het programma en er werd enthousiast meegespeeld.

Samen afsluiten
Aan het eind van de dag werd de dag gezamenlijk afgesloten in De Trefkoele+, waarbij de begeleiders allemaal een plantje kregen van HB Shops. Meer foto’s van de Roefeldag staan op de website en op Facebook.

Foto: Roefelaars bij ’t Printhuus, de brandweer en Rosengaerde.

 

 

Foto's bij dit bericht: