Dalfsen onderzoekt toegankelijkheid gemeentehuis

DALFSEN – Het college van Dalfsen laat onderzoeken hoe het voorplein van het gemeentehuis kan worden aangepakt. Gebruikers ervaren namelijk problemen met het bereiken van het gemeentehuis.

Zo is de buitenlift  buiten werking door een technisch defect en vindt men de bestaande hellingbaan lastig. Maar dat mag niet betekenen dat het gemeentehuis en daarmee de gemeente fysiek onbereikbaar is.

Wethouder André Schuurman: “We hebben service hoog in het vaandel staan. Toegankelijkheid van het gemeentehuis mag niet afhangen van het wel of niet functioneren van een buitenlift en een voorplein dat verminderd bereikbaar is. Onze medewerkers schieten mensen die daar behoefte aan hebben te hulp om in het gemeentehuis te komen. En daarnaast kennen we al lange tijd de huisbezoeken. Inwoners kunnen dan telefonisch een afspraak maken met medewerkers die vervolgens thuis langskomen. Ook digitaal kunnen inwoners verschillende aanvragen doen, we kennen de bezorgservice voor bijvoorbeeld paspoorten en rijbewijzen en dan hebben we ook altijd nog de servicepunten in de kernen Lemelerveld en Nieuwleusen.”

Mensen die niet naar het gemeentehuis kunnen komen, kunnen telefonisch een afspraak maken voor een huisbezoek. Medewerkers komen dan bij inwoners thuis om bijvoorbeeld aanvragen op het gebied van burgerzaken en WMO samen met inwoners af te handelen.

Schuurman vervolgt: “We gaan nu onderzoeken hoe we het voorplein van het gemeentehuis het beste kunnen inrichten. We hebben gesproken met het Platform Gehandicapten over de situatie rond het voorplein van het gemeentehuis. Samen met dit platform, de BTB-groep Dalfsen (een werkgroep binnen het platform Gehandicapten) en andere belangengroepen (zoals bijvoorbeeld omwonenden en leveranciers), willen we kijken hoe we het voorplein aantrekkelijker en bovenal gebruiksvriendelijker kunnen maken. Ons uitgangspunt is dat het gemeentehuis goed toegankelijk moet zijn voor iedereen. Parallel aan het onderzoek naar een definitieve oplossing kijken we naar tijdelijke oplossingen die de bereikbaarheid verbeteren.”

Wethouder André Schuurman. Foto: Marcel van Saltbommel.

Foto's bij dit bericht: