Dalfsen herdenkt slachtoffers Tweede Wereldoorlog

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft op vrijdag 4 mei in Nieuwleusen en Dalfsen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht en de slachtoffers die daarna zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties.

In Nieuwleusen verleenden medewerking: de scholen – kinderen lazen een gedicht en legden een krans, Veteranencontact Nieuwleusen, Lilla Bianco, Scouting Nieuwleusen, muziekvereniging Crescendo Excelsior, Vluchtelingenwerk, organist Henk Kreule en de Grote Kerk. Loco-burgemeester André Schuurman was namens het college aanwezig in de Grote Kerk in Nieuwleusen en bij het monument naast de kerk.

In Dalfsen werd eveneens medewerking verleend door de scholen, Veteranencontact Dalfsen, Scouting Dalfsen, Projectkoor 4 mei onder leiding van Christine van den Brink, Vluchtelingenwerk, Christelijke Muziekvereniging Excelsior, organist Gerrit Hoving en de Grote Kerk. Burgemeester Han Noten was namens het college aanwezig in de Grote Kerk in Dalfsen en op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat.

In Oudleusen had Plaatselijk Belang ook een herdenking georganiseerd bij oorlogsmonument. Trevor en Sheila Jollife uit Engeland waren aanwezig om een krans te leggen: Trevors vader is destijds omgekomen toen zijn vliegtuig neerstortte op 20 oktober 1943, op de terugweg van bommen werpen op Leipzig. Twaalf kinderen van de Cazemierschool lazen een gedicht voor en legden bloemen. Inwoner en ‘jonge’ veteraan Mark Bisschop legde eveneens een krans en Plaatselijk Belang. Na afloop van de plechtigheid heeft Jollife de opening verricht van een kleine tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog, boven de bibliotheek in De Wiekelaar.

De herdenking in Nieuwleusen, in de Grote kerk en de kranslegging bij het monument. Foto’s: Marcel van Saltbommel.
Derde foto de herdenking in Oudleusen met nabestaande Trevor Jollife uit Engeland.

 

 

Foto's bij dit bericht: