d’Ommerdieck Nieuwleusen behoudt ongeslagen status

NIEUWLEUSEN - d’Ommerdieck speelde zaterdag uit tegen SCO uit Oldeholtpade. De uitslag van de korfbalwedstrijd was 8-19 voor d’Ommerdieck.

Onder ideale zomerse temperaturen werd het een prachtige doelpuntrijke wedstrijd. Het was de retrunwedstrijd, die d’Ommerdieck thuis met 15-2 had gewonnen.

In de aanval stonden Agnes Compagner, Nienke Rijkeboer, Robert en Jasper Batterink. In de verdediging Astrid Aalbers, Esther van Dijken, Jasper Ekkelenkamp en Stefan van Veldhuizen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

SCO schoot gelijk in de eerste minuut raak, maar d’Ommerdieck maakte er meteen 1-1 van. Daarna rondden de Nieuwleusenaren de goed opgezette aanvallen goed af tot een stand van 1-4 was. SCO kwam terug tot 2-4 en 3-5. Na 4-7 was d’Ommerdieck goed op schot en scoorde vijfmaal op rij: 4-12. De ruststand was 5-12.

Na rust kwam Gerja Eykenaar in het veld voor Nienke Rijkeboer. d’Ommerdieck begon met aanvallen en Gerja Eykenaar scoorde meteen: 5-13. In deze helft kreeg d’Ommerdieck weer heel veel kansen, maar de zuiverheid ontbrak. Na 5-15 verzilverde SCO een strafworp 6-15 en scoorde nog tweemaal: 8-17. Tot in de laatste minuut bleef d’Ommerdiek goed doorgaan en de eindstand was dan ook 8-19.

d’Ommerdieck staat nu ongeslagen bovenaan met nog één wedstrijd te gaan en SCO eindigt op de tweede plaats.

Doelpuntenmakers: Stefan van Veldhuizen 4x, Astrid Aalbers 4x, Agnes Compagner 3x, Robert Batterink 2x, Jasper Batterink 2x, Nienke Rijkeboer, Jasper Ekkelenkamp, Esther van Dijken en Gerja Eykenaar allen eenmaal.

De laatste veld wedstrijd tegen NIEK in Pesse wordt nog op een nader te bepalen tijdstip vastgesteld.