Concours Bergruiters op Den Aalshorst in Dalfsen

DALFSEN/HOONHORST – Rijvereniging en ponyclub De Bergruiters organiseren een concours aan de Blauwe Dijk in Hoonhorst op vrijdag 20 en zaterdag 21 juli. Dit kan mede dankzij de medewerking van familie Van Gelder en landgoed Den Aalshorst.

Dit concours is de laatste wedstrijd van drie, van de Vechtdal dressuurcup, de vorige twee waren bij De Vechtruiters in Dalfsen en De Heideruiters in Ommen/Vilsteren.

Vrijdag wordt de finale van de Sallandse 40+ cup verreden, aansluitend aan het M/Z/ZZ springen. Het wordt voor verenigingen steeds moeilijker om wedstrijden op een grasbodem te organiseren. In de regio zijn steeds meer accommodaties met zandbodems, waar (soms maandelijks) wedstrijden georganiseerd worden. Wat voor ruiters het gemak met zich mee brengt om niet alle paarden te hoeven voorzien van stiften (soort van noppen).

De Bergruiters wil zich onderscheiden met het prachtige landgoed tussen de mooie landerijen. Er wordt zowel de dressuur- als springsport georganiseerd en de jongste ruitertjes kunnen op ontspannen wijze de eerste bixie-proefjes verrijden. Het pony-zestal van De Bergruiters zal ook laten zien waar ze al maanden voor oefenen.

Bij familie Van Gelder staat tegenwoordig een melktapperij bij de boerderij waar men verse melk kan tappen van de eigen Jersey Koeien. Bovendien zijn er Jersey ijsjes verkrijgbaar. Voor de kinderen is er springkussen en zaterdag een pannakooi. De entree is gratis. Vrijdag begint om 19.00 uur het springen paarden M/Z/ZZ, finale Sallandse 40+ cup en zaterdag vanaf 9.00 uur ’s morgens pony’s springen/dressuur, ’s middags paarden springen/dressuur. Meer info op facebook, twitter en www.debergruiters.nl

Foto: De Bergruiters.

 

Foto's bij dit bericht: